31/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İrlanda’da Eğitim ve Beceriler Bakanlığı ile Çocuk ve Gençlik İşleri Bakanlığı zorbalıkla, özellikle de homofobik zorbalıkla mücadele konusunda ülkenin ilk mücadele planını 29 Ocak’ta başlattı.

İrlanda Okullarda Homofobik Zorbalık İstemiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İrlanda, ilk Zorbalıkla Mücadele Planı’yla homofobik zorbalık ve okullarda LGBT gençleri koruma konusunda önemli bir adım attı.
 
İrlanda’da Eğitim ve Beceriler Bakanlığı ile Çocuk ve Gençlik İşleri Bakanlığı zorbalıkla, özellikle de homofobik zorbalıkla mücadele konusunda ülkenin ilk mücadele planını 29 Ocak’ta başlattı. Plan, Eğitim ve Beceriler Bakanlığı’nın Zorbalık Karşıtı Çalışma Grubu tarafından dokuz aylık bir hazırlanma sürecinde oluşturuldu.
Eğitim ve Beceriler Bakanı Ruairi Quinn planla ilgili şunları söyledi: “Hükümetin vaatlerini göz önünde bulundurarak çalışma grubunun özellikle homofobik zorbalığa odaklanmasını istedim. Araştırmalar okullarımızda lezbiyen, gey, biseksüel ve trans olan ya da olduğu sanılan gençler için homofobik zorbalığın büyük bir sorun olduğunu gösteriyor.”
 
İrlanda’nın ulusal LGBT Gençlik Hizmeti BeLong To’nun başkanı Michael Barron eylem planını “homofobik ve transfobik zorbalığın acil sorunlar olduğunu hükümetin kabul ettiği tarihî bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi.
 
29 Ocak’ta başlatılan eylem planı okullarda homofobik zorbalıkla mücadele konusunda atılacak adımlardan oluşuyor. Eylem planı bakanlık, eğitim grupları, okullar, ebeveynler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde gerçekleştirilecek.
Bakan Quinn “zorbalığın bazen önyargıdan, ırkçılıktan, homofobiden ya da farklı bir kültür ya da din hakkında bilgisiz olmaktan kaynaklandığını fark etmemiz önemli,” dedi.
 
“Bu meselelere eğilmek zorlu, uğraştırıcı ve duygusal olabilir; ama önyargılı davranışların araştırılıp üstesinden gelinmesi gerekiyor. Saygıyı teşvik eden, görüşlere değer veren, farklılıkları kutlayan ve olumlu ilişkilere önayak olan bir kültürün herkes için daha iyi olduğu kanaatindeyim.”
 

BeLonG To’nun “Stand Up! Don’t Stand for Homophobic Bullying” kampanyası ise İrlanda’daki okullarda 11-15 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam