30/10/2013 | Yazar: Nevin Öztop

İrlanda LGBT hareketinin öne çıkan isimlerinden Michael Barron, ülkenin evlilik eşitliğine neden ihtiyaç duyduğunu ve diğer sosyal hakların önemini kaosGL.org’a değerlendirdi.

İrlanda’nın evlilik eşitliği referandumu kararı yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İrlanda LGBT hareketinin öne çıkan isimlerinden Michael Barron, ülkenin evlilik eşitliğine neden ihtiyaç duyduğunu ve diğer sosyal hakların önemini kaosGL.org’a değerlendirdi.
 
İrlanda Hükümeti’nin “Eşcinsel Çiftlerin Evlilik Eşitliği için Anayasal Anlaşma Tavsiyeleri”ne dair görüş bildirmesine 48 saatten az bir süre kaldı. Bu vesile ile kaosGL.org, İrlanda LGBT hareketinin öne çıkan seslerini derliyor ve bu şekilde talep edilen sosyal hakların altını çiziyor.
 
2003 yılında kurulan BeLonG To, en başta gençler olmak üzere LGBT toplumunun ihtiyaçlarını vurgulayan, homofobik zorbalığa ve gençler arasındaki yüksek intihar oranlarına karşı mücadele eden, okulları daha güvenli yerler haline getirmenin çabasını veren ve çoklu ayrımcılıkların ortasında yaşamak durumunda bırakılan LGBT mültecilerin haklarını korumayı amaçlayan bir örgüt. Öğretmenler ile yaptıkları düzenli toplantıların yanında, aynı zamanda Eğitim Departmanı ile okul müfredatının düzenlenmesi ve zorbalık karşıtı yasaların oluşturulması konularında ortak çalışmalar yürütüyor.
 
BeLonG To Başkanı Michael Barron, eğitim, intihar girişimlerinin önlenmesi ve alkol/madde kullanımı konularında ülke çapında yapılan girişim ve mevzuat çalışmalarının değerli emektarlarından biri. Olası bir evlilik mevzuatı değişikliği ve bu konuda yapılan tartışmaları değerlendirmesini istediğimiz Barron, şunları ifade etti: “Evlilik Eşitliği meselesini, tüm İnsan Hakları hareketinin bir parçası olarak görmek önemli.”
 
“Evlilik Eşitliği, yapbozun tamamı değil, sadece bir parçası”
“Yalnız ‘evlilik eşitliği’ni ‘eşitlik’ ile karıştırmak gibi bir hataya düşmememiz lazım. Evlilik eşitliği, yapbozun kendisi değil, sadece bir parçasıdır. Bununla birlikte elbette evlilik, İrlandalı gey ve lezbiyen çiftler için farklı önem ve anlamlar taşımakta. Bu konu vesilesi ile hareketimiz, kamu gündeminde kendine yer edinmeyi başardı ve daha önce hiç olmadığı kadar sesini sokaklara taşıdı.”
 
Michael Barron, Kaos GL’nin bu yıl 2.’sine evsahipliği yapacağı “Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum” için 13-14 Aralık, 2013 tarihlerinde Ankara’da olacak. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam