03/05/2017 | Yazar: Kaos GL

12. İşçi Filmleri Festivali kapsamında dört şehirdeki farklı mekânlarda 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterecek.

İşçi filmleri cesareti bulaştıracak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

12. İşçi Filmleri Festivali kapsamında dört şehirdeki farklı mekânlarda 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterecek.

“Cesareti bulaşıcıdır” sloganı ile 12. İşçi Filmleri Festivali dün İstanbul Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde açılış törenini gerçekleştirdi. Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-İş (TÜRK-İŞ), SES (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, ÇEVBİR, ÇAPULTV ve Sendika.org tarafından düzenlenen festivalin açılış töreninin sunuculuğunu Oyuncu Onur Saylak üstlendi.

"“Topyekün saldırılardan İşçi Filmleri Festivali’de nasibini aldı"

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Festival Düzenleme Komitesi adına konuşan Ece Ünsal, “Topyekün saldırılardan İşçi Filmleri Festivali’de nasibini aldı. Geçtiğimiz sene barışa imza attığı için tutuklanan ve mesleğinden ihraç edilen Meral Camcı’nın yanı sıra Funda Başaran, Tül Akbal ihraç edildi. Ayrıca Zeynep Çelik altı gündür gözaltında, yine  'Ölmez Ağaç Yırca' belgeseli ile festivalde yer alan Kazım Kızıl şuan tutuklu. Hepsini buradan dayanışmayla selamlıyoruz” cümleleriyle festivalin temasının bu gerekçelerle "cesaret" olduğunu belirtti.

Barış için cesaret!

Ankara Üniversitesinden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Funda Başaran’da tören konuşmacılar arasındaydı. Başaran okul yönetiminin barış imzacısı akademisyenlerden imzalarını çekmeleri yönündeki baskıya yönelik, “Cesaret sözümüzü, barış sözümüzü tuttuk ve imzalarımızı çekmedik. Sarayın İbişi olamayacağız” dedi.

Müjde Ar: “Totoliter düzenler yıkılmaya mahkûm!”

Festivalin onur konuğu ve festivalin açılış filminin başrol oyuncularından Müjde Ar açılışta aldığı ödülünü, Kemal Sunal’a, Adile Naşit’e, filmin senaristi İhsan Yüce’ye ve filmin yapımcısı Ertem Eğilmez’e armağan etti. Müje Ar konuşmasında, Kibar Feyzo filmi için baş kaldırının ve isyanın filmi nitelemesinde bulundu ve ekledi: “Şunu biliyorum ki totoliter düzenler insanları kul olarak görse de sonunda yıkılmaya mahkûmlardır.”

Dört şehirde, farklı mekânlarda işçi filmleri

Festival filmleri Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’de izlenebilir. İl il festival filmlerine göz atmak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam