23/04/2021 | Yazar: Kaos GL

İnternet üzerinden düzenlenecek 16. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), emekçilerin, işsizlerin, kadınların, LGBTİ+’ların, gençlerin mücadelesini anlatıyor ve haksızlık ve adaletsizlikler “Hangi Kadraja Sığar” diye soruyor.

İşçi Filmleri Festivali başlıyor: Gökkuşağı hangi kadraja sığar? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

16. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, pandemi nedeniyle bu yıl da internet üzerinden düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl “Evde Kalamayanları Gör” diyen festival bu yıl, dünyadan ve Türkiye’den emekçilerin, işsizlerin, kadınların, LGBTİ+’ların, gençlerin mücadelesini anlatıyor ve yaşanılan haksızlık ve adaletsizlikler “Hangi Kadraja Sığar” diye soruyor.

Bu yıl “Hangi Kadraja Sığar?” sloganıyla düzenlenen festival kapsamında, 1-9 Mayıs 2021 tarihlerinde İFF’nin YouTube kanalı üzerinden gösterimler gerçekleştirilecek.

Filmler, festival gösterim programında belirtilen saatlerde, sadece o zaman diliminde izlenebilecek. İzleyici seansa geç kalırsa izleyemeyecek ve gösterim sonrasında filmler arşivden izlenemeyecek.

isci-filmleri-festivali-basliyor-gokkusagi-hangi-kadraja-sigar-1

İris belgeseli de festivalde

Bu yıl festival kapsamında 38 film seyirciyle buluşacak. İris belgeseli de festival kapsamında gösterilecek filmler arasında. Genç bir sanatçı olan İris Mozalar, toplumda biseksüel trans bir kadın olmanın kendini var etme sürecindeki etkileri üzerinden yaşadıklarını anlatıyor. Biyografik belgesel filmde, sanatçının kendisini yaratımı, toplum karşısındaki yansımaları eşliğinde kameraya yansıyor.

Marielle Franco’nun ardından: Tohumlar!

Brezilyalı lezbiyen-feminist siyasetçi Marielle Franco’nun suikastına yanıt olarak, 2018 seçimleri, siyah kadınların tüm eyaletlerdeki adaylıkları ile Brezilya’nın şimdiye kadar gördüğü en büyük siyasi olaya dönüştü. Bu kadınlara kampanyalarında eşlik eden “Tohumlar: Siyah Kadınlar İktidara” belgeseli, Brezilya’da yeni bir siyaset yapmanın mümkün olduğunu ve yasın mücadeleye dönüşebileceğini gösteriyor. Belgesel, festivalle birlikte seyirciyle buluşacak.

2018’de yıl Brezilya’da öldürülen lezbiyen-feminist siyasetçi Marielle Franco’nun hayat arkadaşı Monica Benicio, 2019 Avrupa Lezbiyen* Konferansı’nın açılış konuşmasını yapmıştı. Benicio’nun konuşmasının KaosGL.org çevirisiyle tam metni için tıklayın.

isci-filmleri-festivali-basliyor-gokkusagi-hangi-kadraja-sigar-2

Açılış 1 Mayıs’ta!

Festivalin “açılış gecesi” 1 Mayıs 2021’de 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde çevrimiçi olarak YouTube kanalından yayınlanacak bir etkinlikle yapılacak. Açılıştan sonraki günlerde yapılacak film gösterimi ve söyleşiler yine Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek, izleyiciler yönetmenlere sorular sorabilecek.

Festivalde gösterilecek filmler hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız! 


Etiketler: insan hakları, kadın, kültür sanat, yaşam, çalışma hayatı, dünyadan
nefret