17/05/2021 | Yazar: Kaos GL

İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya ülkelerinin Ankara büyükelçilikleri, 17 Mayıs için ortak açıklama yayınladı: “İnsan haklarından herkesin yararlanması prensibine olan derin bağlılığımızı beyan eder ve LGBTQİ+ haklarının insan hakları olduğu yönündeki kanaatimizi teyit ederiz.”

İskandinav Ülkeleri Büyükelçilikleri’nden ortak 17 Mayıs açıklaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya ülkelerinin Ankara büyükelçilikleri 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün için ortak açıklama yayınladı:

“Bugün, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü. Bütün dünyada LGBTQI+ bireylerin karşılaştıkları sorunlar hakkında farkındalık yaratmak ve kim olduğu veya kimi sevdiği fark etmeksizin herkesin insan haklarına sahip olduğu gerçeğine dikkat çekmek için kutlanan bir gün.

Maalesef, ayrımcılık, nefret söylemi ve temel haklarda eşitsizlik, LGBTQI+ bireylerin çoğu alanda karşılaştıkları bir çok problem arasında yer almaya devam etmektedir. Bu durum СOVID-19 pandemisinde daha da kötüleşmiştir.

Bugün, Ankara’daki Nordik Ülkeleri Büyükelçilikleri olarak, insan haklarından herkesin yararlanması prensibine olan derin bağlılığımızı beyan eder ve LGBTQI+ haklarının insan hakları olduğu yönündeki kanaatimizi teyit ederiz.”


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam