10/08/2017 | Yazar: Kaos GL

Saldırganlar polis ifadesinde, ‘Bize asılıyordu. Biz de ona ders vermek istedik’ dedi.

İşkenceyi, ‘Ders vermek istedik’ diye savundular! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Konya’da 4 erkek sosyal medyadan tanıştıkları bir kişiyi zorla soyarak işkence yapıp bu anları videoya çekti. Saldırganlar polis ifadesinde, “Bize asılıyordu. Biz de ona ders vermek istedik” dedi.

Konya’da mobilyacılık yapan 19 yaşındaki Muammer D. üç arkadaşı ile birlikte 5 ay önce sosyal medyadan tanıştığı 29 yaşındaki H.A.A. ile buluştu. Muammer D. ve arkadaşları H.A. (19), Z.T. (21) ve M.K. (20), Sille Barajı’nda H.A.A.yı zorla çırılçıplak soydu. H.A.A.’nın cüzdanında bulunan 750 lira parasını ve kredi kartlarını aldı. Daha sonra H.A.A.'ya kemerle saldırıp, işkence yapan şüpheliler, bu anları cep telefonu ile videoya çekti. Daha sonra da bu videoyu internette paylaşacaklarını söyleyip tehdit ederek H.A.A.’dan 40 bin lira istedi. H.A.A. ise o kadar parasının olmadığını, kendisine ait tavuk çiftliğine giderlerse senet verebileceğini söyledi.

Doğan Haber Ajansı’ndan Tolga Yanık’ın haberine göre saldırganlar H.A.A.'yı da alarak sahibi olduğu tavuk çiftliğine doğru yola çıktı. Tavuk çiftliğine geldiklerinde H.A.A., birden arabadan atlayarak şüphelilerin ellerinden kurtuldu. Şüpheliler de H.A.A.nın otomobilini alarak çiftlikten ayrıldı.

Kaçtıktan sonra yakınlardaki bir eve sığınan H.A.A. yardım istedi. Hastaneye kaldırılan H.A.A. burada tedavi altına alındı.

“Ders vermek istedik”

H.A.A'nın polise yaptığı şikayetin ardından Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler kısa sürede şüphelilerden Muammer D.’nin adresini belirledi ve yakaladı. H.A.A.’ın otomobilini park ettikleri yeri polise gösteren Muammer D., olayı birlikte gerçekleştirdikleri arkadaşlarının da isimlerini verdi. Polis diğer şüpheliler H.A., Z.T. ve M.K.'yı da gözaltına aldı. Parayı harcadıkları belirten saldırganlar polise verdikleri ifadelerinde, “Bize asılıyordu. Bacağımızı filan elledi. Biz de ona ders vermek istedik” dedi.

Şüphelilerin kendi cep telefonları ile çektikleri işkence videolarını sildikleri, ancak H.A.A.’nın telefonundan çektikleri videoyu silmeyi unuttukları belirlendi.

Saldırganlar sağlık kontrolünün ardından “Yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, şantaj” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Hastanede tedavisi tamamlanan H.A.A.'nın ise taburcu olduğu belirtildi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam