10/04/2016 | Yazar: Kaos GL

İskoç İşçi Partisi lideri Kezia Dugdale bir kadınla ilişki yaşadığını söyleyerek ülkenin açık eşcinsel ya da biseksüel 4. parti lideri oldu.

İskoç İşçi Partisi lideri: Partnerim bir kadın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İskoç İşçi Partisi lideri Kezia Dugdale bir kadınla ilişki yaşadığını söyleyerek ülkenin açık eşcinsel ya da biseksüel 4. parti lideri oldu.

Kezia Dugdale, geçtiğimiz yıl İskoç İşçi Partisi vekillerinden aldığı yüzde 72.1’lik destek ile partisinin en genç başkanı seçilmişti. 34 yaşındaki Dugdale, Fabian Review adlı dergiye verdiği röportajda bir kadınla ilişki yaşadığını açıklayarak ülkenin 4. açık parti lideri oldu.

İskoçya’nın diğer açık parti liderleri arasında Muhafazakâr Partisi lideri Ruth Davidson, Yeşil Parti eski lideri Patrick Harvie ve UKIP İskoçya’nın lideri David Coburn bulunuyor.

“Kanıtlamam gereken çok fazla şey var”

“Genç bir kadın olarak kanıtlamam gereken çok fazla şey olduğunun ciddi bir şekilde farkındayım. Yardım için büyük oğlanları aradığım gibi bir izlenim oluştuğu anda başım belada demektir,” diyen Dugdale cinsel yönelimiyle ilgili şöyle konuştu:

“Partnerim bir kadın. Bununla ilgili pek konuşmam çünkü konuşmam gerektiğini düşünmüyorum. Ayrıca kariyerimin çok hızlı gelişmesiyle ilgili de bir durum var. Genel olarak sakin biriyimdir. Kolay kolay stres yapmam, yıpranmam. Ama bunu sağlayabilmek için biraz istikrara ihtiyacım var, bu da benim özel hayatım benim özel hayatımdır anlamına geliyor. Kimsenin dokunamadığı ve bana başka yerlerde sakin olma gücü veren bu şeye sahip olmam lazım.”

“İskoçya BK’da ve AB’de kalmalı”

Açıklamasının ardından siyasetçiler ve kamuoyu tarafından büyük destek gören Dugdale, şimdiye kadar eşcinsel evlilikleri güçlü bir şekilde savunmasının yanı sıra medenî birlikteliklerin heteroseksüel çiftleri de kapsaması gerektiğini belirten bir duruş sergiledi.

Dugdale, İskoçya’nın hem Birleşik Krallık, hem de Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak kalması gerektiğini düşünüyor.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam