27/09/2018 | Yazar: Kaos GL

İskoçya hükümeti homofobi ve transfobi kaynaklı nefret suçlarına karşı bilbord kampanyası başlattı.

“İskoçya’da nefrete yer yok” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İskoçya hükümeti homofobi ve transfobi kaynaklı nefret suçlarına karşı bilbord kampanyası başlattı.

İskoçya hükümeti homofobi ve transfobiyi de kapsayan nefret suçlarına karşı bilbord kampanyası başlattı. İskoçya adına imzalanan mektup biçimindeki afişler homofobik, transfobik ve ırkçı kişilere yönelik hazırlanmış. Mektuplarda homofobi ve transfobi temelli nefretin suç olduğu ve bu fiillerin cezalandırılacağı belirtiliyor, “İskoçya’da nefrete yer yok” deniyor.

Kampanya hükümet tarafından dün tanıtıldı ancak kampanya görselleri bu tanıtımdan önce sosyal medyada yerini aldı. Dış mekânlarda kullanılacak olan afişler aynı zamanda yazılı ve görsel medya organlarında yer alacak.

“Sevgili transfobik”

Mektup formundaki afişlerden biri şöyle diyor: “Sevgili transfobik, sokakta insanları taciz etme hakkının olduğunu mu düşünüyorsun? Trans kişileri kulüplerde itme hakkı? Onları aşağılama, korkutma ve sanal zorbalık? Hayır, böyle bir hakkımız yok. Onlara zarar verirseniz bunu rapor ederiz. İnsanların kendileri olmalarına izin verilmesi gerektiğine inanıyoruz, eğer nefret yaymıyorlarsa. Sevgiler, İskoçya.”

“Nefret suçu kabul edilemez”

İskoçya Adalet bakanı Humza Yousaf kampanya için şunları söyledi: “Yıllar boyunca İslamafobik ve ırkçı nefretle karşı karşıya kalan biri olarak nefretin kurbanı olmanın ne kadar üzücü olduğunu biliyorum. Nefret suçu kabul edilemez ve kesinlikle nefret suçunu yok etmekte kararlıyız.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam