05/07/2022 | Yazar: Kaos GL

“Gerici İslamo-faşist çeteler tarafından yapılan çağrılarda birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da alenen halkı kin ve nefrete teşvik etme suçu işleniyor.”

İslamcı gruplardan Ankara Onur Yürüyüşü’ne saldırı çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün (5 Temmuz) Ankara Kuğulu Park’ta yapılacak Onur Yürüyüşü öncesi İslamcı gruplar “yürüyüşü engelleme” çağrısı yaptı.

Yürüyüş öncesi Ankara’daki bazı İslamcı yapılar, sosyal medyada ortak bir bildiri yayımlayarak, yürüyüşün engellenmesi için saat 12.30’da Hacı Bayram Veli Camii’nde toplanma çağrısı yaptı. Daha önce İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü hedef gösteren Müdafaa-i İslam Hareketi de Ankara’daki İslamcı grupların çağrısına katıldığını açıkladı.

islamci-gruplardan-ankara-onur-yuruyusu-ne-saldiri-cagrisi-1

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner ise, yine sosyal medyadan yürüyüşün yapılacağı 17.30’da Kuğulupark’a çağrı yaptı.

islamci-gruplardan-ankara-onur-yuruyusu-ne-saldiri-cagrisi-2

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi, bu çağrıların ardından şu açıklamayı yaptı:

islamci-gruplardan-ankara-onur-yuruyusu-ne-saldiri-cagrisi-3

“Tüm hukuk dışı engellemelere rağmen Anayasal hakkımızı kullanarak 5 Temmuz 2022 saat 17.30’da Ankara Kuğulu Park’ta Onur Yürüyüşü’müzü gerçekleştireceğiz. Bu süreçte gerici İslamo-faşist çeteler tarafından yapılan çağrılarda birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da alenen halkı kin ve nefrete teşvik etme suçu işleniyor. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapıp bu grubun toplanmasını engellemediği taktirde biz de tıpkı İstanbul Pride gibi, yetkilerini kötüye kullanmalarına izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına ilan ediyor, özgür ve eşit yaşamı savunan herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz!”

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret