10/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Katalan Hükümeti Eşitlik ve Feminizmden sorumlu meclis üyesi Tània Verge, İspanya Süper Kupası için Suudi Arabistan’a gönderilen Barselona takımı üyelerine yapılan tavsiyeleri eleştirdi.

“İspanya Süper Kupası’nı, LGBTİ+ haklarını ihlal eden Suudi Arabistan’a götürme kararı bir utanç olmuştur” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İspanya Süper Kupası için Riyad’a giden takım üyelerine “LGBTİ+ topluluğuna yönelik sevgi ve destek gösterilerinden kaçınmayı” içeren tavsiyelerde bulunuldu. Katalan Hükümeti Eşitlik ve Feminizmden sorumlu meclis üyesi Tània Verge, söz konusu tavsiyeleri, "Bu tavsiyeler bir skandaldır ve kulübün ve Katalan toplumunun değerlerine aykırıdır" ifadeleriyle eleştirdi.

ElPeriodico’nun haberine göre; yarışmayı izlemek üzere Suudi Arabistan'a seyahat edecekler için yapılan tavsiyeler arasında “"Eşcinsel ilişkiler ve sosyal medya da dâhil olmak üzere LGBTİ+ topluluğuna yönelik destek gösterileri de yaptırıma tabi tutulabilir" ifadeleri de yer aldı.  

Tania Verge “Bu maçı, LGTBİ+ ve kadın haklarına saygı duymayan bir ülke olan Suudi Arabistan'a götürme kararı, tersine çevrilmesi gereken bir utanç olmuştur, olmaktadır ve olacaktır" dedi.

Katalonya Homofobi Karşıtı Gözlemevi (OCH) de FC Barcelona'nın Süper Kupa'yı kadın ve LGTBİ+’ların hak ve özgürlüklerini ihlal eden bir ülke olan Suudi Arabistan'da oynama kararını "mutlak bir şekilde reddettiğini" belirtti.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset, dünyadan
İstihdam