15/04/2011 | Yazar: Güneş Erdem

Süleyman Demirel Üniversitesinde ‘Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri ve Eşitsizliğe Karşı Mücadele’ söyleşisinde Ali Erol, eşcinselliğin psik

Isparta’da Homofobi Karşıtı Söyleşi Düzenlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Süleyman Demirel Üniversitesinde “Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri ve Eşitsizliğe Karşı Mücadele” söyleşisinde Ali Erol, eşcinselliğin psikoloji ve psikiyatrinin konusu iken nasıl sosyoloji ve siyasetbilimin bir meselesi haline geldiğini anlattı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik söyleşisi gerçekleştirildi. Kaos GL’den Ali Erol’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte eşcinsel hareketin gelişimi ele alındı.

 

Sosyoloji bölüm başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Yılmaz ve Canan Bozkurt’un desteğiyle yapılan etkinlik Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) 13 Nisan Çarşamba günü 15:30’de  başladı.

“Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Adlandırılışı ve Eşitsizliğe Karşı Mücadele” isimli söyleşide Kaos GL’den Ali Erol, eşcinselliğin psikoloji ve psikiyatrinin konusu iken nasıl sosyoloji ve siyasetbilimin bir meselesi haline geldiği süreçten bahsederek, bu süreçte homofobinin diğer fobilerden farklı olduğuna işaret etti.

Nefret söylemlerinden nefret cinayetine kadar uzanan süreç hakkında da tespitlerde bulunan Erol, “toplumda nefret söylemi yalnızca kişisel değil, toplumsal da bir sorundur” dedi. Homofobi Karşıtı Buluşmanın Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) eşcinselliği hastalık olmaktan çıkardığı güne denk geldiğine dikkat çeken Erol, Türkiye’de eşcinsel mücadele tarihini anlatırken özellikle son yıllarda ivme kazanan bir sürece girildiğini de ekledi.

İzleyici öğrencilerin oldukça memnun ayrıldığı paneli izleyenlerden Esin Çelik (26), “Çok verimli bir etkinlikti. Kendimiz gibi olmayanlar hakkında fark etmediğim önyargılar olduğunu keşfettim.” diye konuştu. Söyleşiye daha çok sosyoloji lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Fotoğraflar: Güneş Erdem / Isparta

İlgili haber: 

http://www.kaosgl.org/icerik/isparta_sdude_toplumsal_esitsizlik_atolyesi


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam