02/06/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği olarak, Gazze’ye insani yardım götüren ve yüzlerce aktivisti taşıyan gemilere İsrail ordusu tarafından orantısız güç kullanılarak uluslararası kar

Kaos GL Derneği olarak, Gazze’ye insani yardım götüren ve yüzlerce aktivisti taşıyan gemilere İsrail ordusu tarafından orantısız güç kullanılarak uluslararası kara sularında yapılan saldırı ile ilgili İsrail Büyükelçisi Gabby Levi’ye bir mektup yolladık.
 
"İsrail Büyükelçisi Sayın Gabby Levi,
 
Bildiğiniz üzere, Gazze’ye insani yardım götüren ve Gazze şeridindeki ablukayı barışçıl bir şekilde aşmayı hedefleyen gemilere İsrail ordusu tarafından yapılan operasyon sırasında sivillerin öldürülmesi, tüm dünyada tepki uyandırmıştır.
 
Bizler insanlık adına sizden öncelikle sivillere yönelik bu tip operasyonların sona erdirilmesini, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmalarını, yardım gemilerinin ve içinde bulunan kişilerin ülkelerine geri gönderilmelerini talep ediyoruz.
 
İsrail ile Filistin arasında süren savaşta her iki taraf da büyük kayıplar vermiş, her iki taraftan pek çok sivil de katledilmiştir. Savaşların bedelini yalnızca devletler değil insanlık ödemektedir. Kuşkusuz ki var olan her canlının barışçıl ve güvenli bir hayat sürme hakkı vardır. Dünyada süren savaşlar yalnızca savaşa taraf ülkelerde yaşayan insanları değil, birlikte yaşadığımız dünya üzerinde bulunan herkesi etkilemekte ve vicdanlarımızı yaralamaktadır.
 
2. Dünya Savaşı sırasında soykırıma uğrayan Yahudiler için nasıl insanlığın acısı hala dinmediyse, İsrail ile Filistin arasında süren savaştan ve Gazze şeridinde insanlık dışı bir biçimde dünyadan tecrit edilen Filistin halkından dolayı da insanlık acı çekmektedir. Soykırıma uğrayan bir halktan gelen İsrail devletinin bu acıları en iyi şekilde anlayabileceğine ve buna son verebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle sizden savaşın sona erdirilmesi ve barışçıl bir çözüm yolu bulunmasına ilişkin tutum almanızı da rica ediyoruz.
 
Artık tek bir sivilin, tek bir Filistinli gerillanın, tek bir İsrailli askerin dahi ölmesini istemiyoruz. Bu savaşı durdurmanızı diliyoruz.
 
Avukat Yasemin ÖZ
Kaos GL Derneği Hukuk Sekreteri"

Etiketler: insan hakları
İstihdam