09/11/2023 | Yazar: Kaos GL

İsrail’in Filistin halkına açtığı savaşın durdurulması için KaosGL Derneği, 17 Mayıs Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Kadının İnsan Hakları ve Yeni Çözümler Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği ortak açıklama yayımladı.

“İsrail Filistin halkına açtığı savaşı acilen durdurmalıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye'den Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR) üyesi feminist ve LGBTİ+ örgütleri İsrail’in Filistin halkına açtığı savaşın durdurulması için ortak açıklama yayımladı.

“İsrail Filistin halkına açtığı savaşı acilen durdurmalı, Filistin'e yönelik sömürgeci işgal politikalarını derhal terk etmelidir” başlıklı açıklamayı aralarında KaosGL Derneği’nin yer aldığı, 17 Mayıs Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği,  Kadının İnsan Hakları ve Yeni Çözümler Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği imzasını taşıyor.

Açıklama “Savaşların en büyük mağdurları kadınlar, LGBTİ+'lar ve çocuklardır” diyor ve Filistin halkının en temel haklarına ve demokrasiye erişemediğine dikkat çekiyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bizler Türkiye'den Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR) üyesi feminist ve LGBTİ+ örgütleri olarak, her türlü savaş, soykırım ve işgal politikalarının karşısındayız. Çünkü savaş insanlık üzerinde tarifi olmayan yaralar açar ve savaşların en büyük mağdurları kadınlar, LGBTİ+'lar ve çocuklardır.”

“Biliyoruz ki İsrail yıllardır uluslararası alanda bölgedeki kadın ve LGBTİ+ haklarının savunucusu görüntüsü altında Filistin halkına yönelik şiddeti ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor. İşgal sebebiyle yıllardır başta kadınlar ve LGBTİ+'lar olmak üzere Filistin halkı en temel haklarına ve demokrasiye erişemiyor. 7 Ekim'den beri sürdürülen abluka ve saldırılar ise tüm insanlığın gözü önünde gerçekleşiyor, insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden bazı ülkeler ise, soykırımı ve işgali olumlayan bir tavır takınıyor.”


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam