08/07/2014 | Yazar: Kaos GL

İsrail ordusu, Gazze’ye hava, kara ve deniz operasyonu başlattı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

İsrail Gazze’yi bombalıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İsrail ordusu, Gazze’ye hava, kara ve deniz operasyonu başlattı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.
 
İsrail ordusu, Gazze’deki Hamas Hareketi’ne yönelik “Karşı Koyan Uçurum” isimli askeri operasyon başlattığını duyurdu.
 
İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu, ülkenin güneyine füze atılmaya devam edilmesine karşılık, Hamas Hareketi’nin güçlerine ve çıkarlarına yönelik “Karşı Koyan Uçurum” isimli askeri operasyon başlattı” ifadelerini kullandı.
 
Aderaa, “İsrail askerleri Gazze Şeridi sınırında kara kuvvetlerini yoğunlaştırdı çünkü operasyon kara harekatını da içeriyor. Yedek birliklerin çağrılması hazırlıkları tamamlandı” dedi.
 
İsrail ordusunun, Gazze’de “Karşı Koyan Uçurum” adını verdiği bir askeri operasyon başlattığını duyurmasının ardından, Filistin’e yönelik hava, kara ve denizden saldırılar düzenlendi.
 
İsrail Hükümeti’nin savaş uçakları, deniz kuvvetlerine ait hücum botları ve topçu birlikleri ile genişlettiği operasyon kapsamında, Gazze’nin Beyt Hanin, Beyt Lahiya, Cibiliya, Han Yunus ve Deyrel Belah kentlerinin yanı sıra Refah kenti ve İzzettin El Kassam Tugayları’nın içinde olduğu 33 nokta dün 60’tan fazla saldırıya maruz kaldı.
 
Saldırılarda çocukların da içinde olduğu 22 kişi yaralandı. Aynı zamanda verimli tarım arazilerini hedef alan işgal ordusu, Filistinlilerin evlerini ve toplu yaşam alanlarını da bombalıyor.
 
İsrail ordusu sabah saatlerinde de Gazze’ye saldırdı. En az 50 kez bombalamanın yapıldığı saldırı, Kasım 2012 yılından beri yapılan en büyük saldırılardan biri. Saldırıda 7’si çocuk 17 kişi yaralandı. Karadan yapılan operasyonlarda da onlarca Filistinli tutuklandı.
 
İzzetin El Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, operasyonların durmaması halinde Filistin’in de hedeflerini genişleteceği ve düşmanı şaşırtacağı belirtildi.
 
Gazze’ye önceki gün düzenlenen hava saldırılarında da 7’si İzzettin el-Kassam Tugayları üyesi olmak üzere 9 Filistinli yaşamını yitirmiş, çok sayıda Filistinli yaralanmıştı. (Ajanslar) 

Etiketler: insan hakları
İstihdam