06/08/2009 | Yazar: Kaos GL

İsrail'de bir gece kulübünde bir kişinin ateş açması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı.

İsrail'de bir gece kulübünde bir kişinin ateş açması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı.

İsrail’in Tel Aviv kentinde, 2 Ağustos günü eşcinsellerin toplandığı Agudah gençlik merkezinin altındaki kulübe yapılan silahlı saldırıda biri 26 diğeri 17 yaşında iki kişi yaşamını yitirdi. Yapılan açıklamaya göre 13 yaralı var. Gençlik merkezinde genç eşcinsellerin açılmaları (coming-out) üzerine bir toplantı yapılıyordu. Saldırı, Silahlı saldırının direkt bu guruba yönelik homofobik bir saldırı olduğu düşünüyor.
 
Tel Aviv kentinde, eşcinsellerin devam ettiği bir gece kulübündeki olayın terör saldırısı olmadığı, eşcinsellere yönelik bir saldırı olduğu düşünülüyor. Channel 10 TV kanalının haberine göre siyahlar giymiş bir adam, kulübe girer girmez çevreye rastgele ateş açtı. Çığlıklar içinde kaçışmaya başlayan insanlar karanlıkta ne yapacaklarını bilemeyip birbirlerini ezdi.

Can kaybının az olmasının teselli edici olduğunu söyleyen yetkililer, saldırganın kaçtığını ancak arama çalışmalarına devam edildiğini açıkladı. Bunun homofobik bir saldırı olduğu şüphesi üzerinde duran polis, bar sahibini ve o sırada barda olan kişileri sorguluyor. Tel Aviv Gey ve Lezbiyen Örgütü Başkanı Mai Pelem, ‘Bu olay sürpriz değil. Her gün sokaklarda can güvenliğimiz olmadan dolaşıyoruz. Homofobik bir toplumda varolmaya çalışıyoruz’ diye konuştu.
 
Katkılarından dolayı Hollanda’dan Homoloket’e teşekkür ederiz.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam