20/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Onbinler soğuk havaya rağmen İstanbul Newrozu’nda buluştu: Şimdi kazanma zamanı!

İstanbul’da Newroz: LGBTİ+ların yaşam haklarına saldıran erkek egemen politikaları reddediyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Tolga Balcı

Bu yıl “Şimdi kazanma zamanı” (Dem dema serkeftinê ye) sloganıyla dört bir yanda Newroz kutlanıyor. İstanbul’daki Newroz’un adresi Yenikapı miting alanıydı.

Mevsim normallerinden daha soğuk havaya rağmen on binler Yenikapı’da Newroz’u kutladı. LGBTİ+’lar Newroz’a gökkuşağı ve trans bayraklarıyla katıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Platformu adına ortak Newroz metnini Tuğçe Özçelik okudu. Açıklamadan satırbaşları şöyle:

“Alevilerin ve Kürt halkının kimliğinin, kültürünün inkarına dayanan; Kürtlerin anadillerini asimile etmeye çalışan, siyasal haklarını tanımayan devlet politikalarını ve Kürt Halkının siyasal temsilcilerine dayatılan tecrit, hapsetme ve yok etme politikalarını reddediyoruz.

“Kadınların ve LGBTİ+ların yaşam haklarına saldıran, şiddeti ve eşitsizliği yasallaştırmaya çalışan erkek egemen politikaları reddediyoruz.

“Newroz ezilen halkların özlemini duyduğu barışı, kardeşliği, eşitliği kazanmanın mücadelesidir. Savaşa karşı barış, AKP-MHP faşizmine karşı özgürlük, yoksullaştırmaya karşı iş ve ekmek için mücadeleye çağırıyoruz. Şimdi omuz omuza mücadele zamanı, şimdi kazanma zamanı...”


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam