10/03/2021 | Yazar: Kaos GL

HDK LGBTİ+ Meclisi’nden aktivistlerin verdiği bilgilere göre, İstanbul’da Emre B. isimli erkek 18 yaşındaki trans kadın Asya’ya kezzapla saldırdı. Asya, yanık tedavisi için Kocaeli’ne götürüldü.

İstanbul’da saldırıya uğrayan trans kadın Asya, Kocaeli’nde hastaneye sevk edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Özge Özgüner / csgorselarsiv.org

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

Demirören Haber Ajansı (DHA) dün (9 Mart) İstanbul Beyoğlu’nda “yüzü cerrahi maskeli ve kapüşonlu bir kişinin” Suriyeli mülteci bir trans kadına tuz ruhuyla saldırdığını yazdı. Haberde, saldırıya uğrayan trans kadının atanmış ismini kullanarak Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığını ve saldırganın henüz yakalanamadığını bildirdi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ+ Meclisi’nden aktivistler bugün Beyoğlu’nda saldırının gerçekleştiği sokağa giderek orada yaşayan diğer trans kadınlar ve esnafla görüştü. HDK LGBTİ+ Meclisi’nden aktivistlerin KaosGL.org’a verdiği bilgilere göre Emre B. isimli erkek, 18 yaşındaki Suriyeli mülteci trans kadın Asya’ya evin kapısından çıkarken kezzapla saldırdı. Asya önce Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından gece yarısı yanık tedavisi için Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Asya’nın bir gözünde tamamen diğerinde ise kısmen görme kaybı var. Vücudunda da yanıklar oluştu.

Asya’nın arkadaşları, HDK LGBTİ+ Meclisi’nden aktivistlere saldırganın Asya’nın eski sevgilisi olduğunu, daha önce de şiddet uyguladığını, eve hapsetmeye çalıştığını, Asya arkadaşlarına sığındıktan sonra Emre B.’nin saldırdığını aktardı. 

HDK LGBTİ+ Meclisi’nden aktivistler yaşananların takipçisi olacaklarını söyledi.

Güncelleme: Bir polis memuru, Asya'nın arkadaşı trans kadınlara saldırganın yakalandığı bilgisini iletmişti. Ancak karakola giden avukatlar, hâlâ arandığını öğrendi.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret