22/04/2024 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Film Festivali, festivalin internet sitesinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın logosunun ve isminin kalkmasına dair haberler hakkında açıklama yaptı.

İstanbul Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı logosunun festival sitesinden kalkmasına dair haberlere yanıt verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir, 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek, “LGBT Propagandası” yaptığı iddia edilen İstanbul Film Festivali’ni desteklediği için medyada hedef gösterilen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ismi ve logosunun artık “Destekçiler” kısmında yer almadığını aktardı. Haberlerin ardından İstanbul Film Festivali’nden açıklama geldi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği alan festivallerimizde, logo görünürlüğünü desteğin kesinleşmesinin ardından sağlıyoruz. 43. İstanbul Film Festivali için destek başvurumuz değerlendirme aşamasındayken bazı mecralarda bakanlık logosuna yer verildi. Ancak mevzuat gereği logonun değerlendirme süreci devam ederken kullanılmaması gerektiği için daha sonra ilgili yerlerde güncellemeler yapıldı. Bakanlık desteğinin kesinleşmesinin ardından festival web sitesi, kataloğu ve diğer ilgili mecralarda logo görünürlüğü ayrıca sağlanacak.”

Ne olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kadıköy ve Beyoğlu belediyeleri de, iktidara yakın medya kuruluşlarında ve sosyal medyada “LGBT Propagandası” yaptığı iddia edilen festivale destek sunduğu için hedef gösterilmişti.

Festival programında yer alan …'Kadın', 'Carmen’le O Yaz', 'Pet Shop Günleri', 'Geçiş' ve 'Yurt' gibi filmleri hedef gösteren Yeni Şafak, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen festivalin “LGBT'yi normalleştirmeye” çalıştığını iddia etmişti. Ankara Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Meclis’e seslenmiş ve festivalin yasaklanması yönünde çağrıda bulunmuştu.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam