29/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Direnistanbul'dan IMF ve DB'ye Şenlikli "Karşı"lama

İstanbul için isyan vakti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnistanbul'dan IMF ve DB'ye Şenlikli "Karşı"lama

İstanbul'da toplanacak IMF ve DB'ye karşı bir hafta boyunca sokaktan muhalefet edecek Direnistanbul ilk eylemiyle delegeleri karşıladı: "IMF pabucu yarım çık dışarıya oynayalım."

 
Direnistanbul Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'na (DB) karşı "Direniş Şenliği"ni 28 Eylül akşamı, Beyoğlu Tünel'de başlattı.
 
Yaklaşık 100 kişi, (DB) Grubu'nun ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetici Kurulları'nın 6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapacakları 2009 Yıllık Toplantılarına karşı, Galatasaray Lisesi önünde polis engelini aşıp Taksim Meydanı'na yürüdü.
 
"Kapitalizm krizin kendisidir"

"Milyonlar aç, işgal altında, yaşasın küresel ayaklanma", "Savaşta, barışta kapitalizm öldürür", "IMF pabucu yarım çık dışarıya oynayalım" sloganları atan kalabalık "Borçlar değil, IMF silinsin", "Kapitalizm krizin kendisidir", "İsyan var", "IMF ve DB açlık, yoksulluk, susuzluk, hastalık, evsizlik, sömürü ve zulümdür" yazılı döviz ve pankartlar taşıdılar.
 
"Küresel elitler 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında insanlık ve gezegenin daha fazla sömürülmesiyle ilgili yeni programlarını açıklamak için İstanbul'dalar. Biz de onlara şenlikli bir 'karşı'lama hazırladık" diyen Direnistanbullular renkli kostümlerle samba grubu eşliğinde davul çalarak protesto ettiler.
 
Eyleme katılan Desa direnişçisi Emine Arslan "Zaten IMF ve DB değil mi işçileri, işsizleri bu hale koyan, para verip başbakanı çocuk gibi kullanan? Öfkeliyiz. Müdahale etmesinler. Başka kaynaklar buluruz" dedi.
 
İstanbul için isyan vakti

Yaklaşık iki aydır hazırlıklarını eylemlerle sürdüren Direnistanbul, IMF ve DB'ye karşı hazırladığı takvimle, toplantının yapılacağı Harbiye'deki Konferans Vadisi çevresinde her gün protesto gösterisi yapmayı planlıyor.
 
Eylemlere anarşistler, sol gruplar, sendika ve LGBTT dernekleri, feminist çevreler katılıyor.
"Kapitalizmle ve yarattığı küresel tahribatla meselesi olan herkesi sokaklara ve İstanbul'u IMF ve BD'ye dar etmeye çağırıyoruz" diyen Direnistanbul'un isyan takvimini görmek için:
Haberin foto-galerisini izlemek için:
Haberin videosunu izlemek için tıklayınız:

Etiketler: insan hakları
İstihdam