21/06/2022 | Yazar: Kaos GL

HIV’le yaşayan LGBTİ+’lar ve kuir edebiyat panelleri Instagram’dan canlı yayınlandı: Vazgeçmiyoruz, korkmuyoruz!

İstanbul LGBTİ+ Onur haftası canlı yayınlarla devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beyoğlu ve Kadıköy Kaymakamlıklarının hukuksuz Onur Haftası yasaklarının ardından hafta etkinlikleri çevrimiçi ortama taşındı.

Dün (20 Haziran) farklı mekanlarda gerçekleşmesi planlanan etkinlikler İstanbul Pride Instagram hesabından canlı yayınlandı.

Cezayir’de yapılması planlanan “HIV'le Yaşayan LGBTI+'lar Anlatıyor” paneli, güvenli bir mekana taşındı ve Instagram üzerinden canlı yayınlandı. Panelde Defne Güzel ve Oğuzhan Nuh, ayrımcılık ve nefreti tartıştı.

Ardından “Neden Kuir Edebiyat Yapıyoruz?” panelinde üç lubunya yazar Deniz Erkaradağ, Fırat Uran ve Mertcan Karakuş ile 2021 yılında kurulan queer feminist yayınevi Umami Kitap'ın kurucularından Büşra Mutlu ile Seçil Epik bir araya geldi.

istanbul-lgbti-onur-haftasi-canli-yayinlarla-devam-ediyor-1

Etkinlikler öncesinde Onur Haftası Komitesi yasağa ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bugün İstanbul 30. LGBTİ+ Onur Haftasının başlamasıyla beraber güvenlik şubeye bağlı polisler etkinliklerin gerçekleşeceği mekanlara “genel kontrol” adı altında denetim yapmaya çalışmıştır. Kolluk kuvvetleri denetim evrakı olmadan etkinliğin gerçekleşeceği mekanlara vergi levhası, tabela gibi belgeler sorarak mekanlar üstünde baskı oluşturmaya çalışmıştır. Bütün baskılara rağmen bugün etkinlik mekanlarımızda buluştuk. Ancak devlet ve kolluk kuvvetleri denetim bahanesiyle hafta etkinliklerini engellenemeyeceğini anlayınca, beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlığı 1 hafta boyunca etkinliklerimize yasak getirmiştir. Onur haftasını engellemeye, mekanlarımızı boşaltmaya çalışmıştır. Bu karar usulsüzdür ve tüm yasal haklarımızı kullanıp gereken itirazları yapacağımızı bildirmek istiyoruz. Bizimle dayanışan tüm avukat ağımıza ve mekanlara teşekkür ediyoruz. Vazgeçmiyoruz, Korkmuyoruz! Etkinliklerimize güvenli mekanlarda ve online olarak devam edeceğiz.”

Güncellenen etkinlik programı için İstanbul Pride’ı Instagram ve Twitter’dan takip edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, yaşam, nefret suçları, sağlık
İstihdam