24/03/2015 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBT Onur Haftası kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenecek ‘nerdeen nereye’ sergisi 20 Mayıs’a kadar başvuruları bekliyor.

İstanbul Onur Haftası sergisi başvurularınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul LGBT Onur Haftası kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenecek “nerdeen nereye” sergisi 20 Mayıs’a kadar başvuruları bekliyor.
 
Hüseyin Rüstemoğlu, Puzzle
 
LGBTİQ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks, queer) sanatçıların katılımını ön plana çıkaran “nerdeen nereye” sergisi bu yıl temasız olarak 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Seçici kurulu Taner Ceylan, Fatih Özgüven, Canan X, İlhan Sayın, Asena Günal ve Aslı Çetinkaya’dan oluşan sergiye bu bağlantı üzerinden başvurabilirsiniz.  
 
Ceren Saner, Isn’t it love?
 
“nerdeen nereye”
 
“nerdeen nereye” sergilerinin ilki, 2009 yılında Hafriyat’ta “Stonewall Olayları”nın 40. yılı anısına yapılan “İsyan ve Onur” sergisiydi. 2010 yılında Sanatorium’da gerçekleştirilen sergide dar aile kavramını sorgulayan, bu kavramın içini genişletmeye çalışan bir sergi çalışması yapıldı. 2012 yılında Cezayir Salonu’nda gerçekleştirilen serginin başlığı ise “Baskı, Haz ve Beden”di.
 
2014 yılında Metin Akdemir ve Efe Songun’un düzenlediği, HAYAKA ARTI ve maumau’da gerçekleşen sergi 16 sanatçının katılımıyla tamamlandı.
 
İlgili haber:
 

İstanbul’un Onur’u için: #yürüayol 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam