16/05/2023 | Yazar: Kaos GL

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimi’nin aradından İstanbul Onur Haftası Komitesi hatırlatıyor: “Seçim sandıkla biter, dayanışmaysa hep devam eder”.

İstanbul Pride hatırlatıyor: Unutmayın ki bize hiçbir şey olmaz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimi’nin kesin olmayan sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Sandık sonuçları Meclis’e LGBTİ+, kadın düşmanı politikalarıyla Yeniden Refah Partisi ile AKP listelerinden HÜDAPAR’ın da girdiğini gösteriyor.

Bunlara rağmen LGBTİ+ aktivistler ve LGBTİ+ haklarını savunan siyasetçiler umudu yeniden örgütlüyor.

İstanbul Onur Haftası Komitesi sosyal medya paylaşımıyla seçimin ardından şunu hatırlatıyor: “Seçim sandıkla biter, dayanışmaysa hep devam eder”.

“Unutmayın ki bize hiçbir şey olmaz! Sokaklarda görünmez olduğumuz günlerden, yüzbinlerle yürüdüğümüz günleri gördük. Görünürlüğün özgüvenini, huzurunu, birbirimizi bulabilmenin dayanışmanın tozunu aldık artık. Artık ötesi berisi kalmadı.

“LGBTİ+ ve kadın düşmanlığı üzerinden kurulan sağcı, gerici, faşist ittifaklara rağmen lubunyalar durdurulamaz. Seçim sandıkla biter, dayanışmaysa hep devam eder. İsyan ediyoruz, istismarcılara, kadın düşmanlarına, tüm fobiklere karşı özgür yaşamımımızı savunacak, birlikte inşa edeceğiz. Burada yaşamak isteyen milyonlar olarak hiç şüphesiz özgür yaşamı kuracağız. 

“Hiç gitmedik, sinmedik, mücadeleye devam edeceğiz! Buradayız aşkım.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
İstihdam