08/02/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD, “İstanbul Sözleşmesi Tartışmalarının LGBTİ+’lara Yansımaları : Türkiye, Polonya ve Macaristan'da Neler Oluyor?” paneline davet ediyor.

İstanbul Sözleşmesi tartışmaları Türkiye, Polonya ve Macaristan’daki LGBTİ+’lara nasıl yansıyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD, LGBTİ+’lara dönük saldırıların her geçen gün ivme kazandığı Türkiye, Macaristan ve Polonya’dan hukukçularla deneyimlerin ve mücadelenin konuşulacağı “İstanbul Sözleşmesi Tartışmalarının LGBTİ+’lara Yansımaları: Türkiye, Polonya ve Macaristan'da Neler Oluyor?” paneline davet ediyor.

Etkinliğin duyurusu şöyle:

“Türkiye'de uzun yıllardır bürokratlar tarafından kışkırtılan ve LGBTİ+’ları hedef gösteren nefret dili, İstanbul Sözleşmesi tartışmaları, pandemi ve en son Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör direnişi üzerinden arşa çıktı. LGBTİ+'lara dönük saldırılar ve buna karşı geliştirilen direniş sadece ülkemize özgü değil. Macaristan ve Polonya'da da İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının odaklarından biri LGBTİ+'lar ve "toplumsal cinsiyet" kavramı oldu, LGBTİ+ların kazanılmış haklarına saldırıldı ve "dini ve milli hassasiyetler" adı altında LGBTİ+ lara ve hak savunucularına dönük nefret söylemleri ve davalar arttı.”

“Elbette buna karşılık gelişen mücadele şekilleri ve olanakları hepimizin gündeminde. İnsan hakları savunucuları olarak birbirimizden hikayelerini ve duymanın takip etmenin geliştirdiğimiz mücadele yöntemlerini paylaşmanın dayanışmayı arttıracağını ve mücadeleyi yükselteceğini biliyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz çevrim içi panelimizde Türkiye, Polonya ve Macaristan'da faaliyet gösteren LGBTİ+ derneklerinde çalışmalar yapan hukukçularla son yıllarda yaşanan gelişmeleri konuşacağız.”

10 Şubat Çarşamba günü 18:00’de Zoom üzerinden gerçekleşecek olan panelde SPoD Hukuk Ekibi'nden Avukat Deniz Yıldız (Türkiye), Campaign Against Homophobia'dan Avukat Karolina Gierdal (Polonya) ve Háttér Society'den Av. Bea Sándor'un (Macaristan) konuşmacı olarak yer alacak; İKÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ali Erdoğan moderasyonu üstlenecek.

İngilizce Türkçe / Türkçe İngilizce simültane çeviri ve Türk İşaret Dili çeviri ile gerçekleşecek panele buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam