14/09/2021 | Yazar: Kaos GL

“İstanbul Sözleşmesi ve Üniversiteler: Kadın ve LGBTQ+’lara Yönelik Hak İhlalleri” çevrimiçi atölyesi katılım için başvurularını bekliyor.

“İstanbul Sözleşmesi ve Üniversiteler: Kadın ve LGBTQ+’lara Yönelik Hak İhlalleri” atölyesi bu hafta sonu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı (AĞ-DA), Civil Rights Defenders ve Center for Comparative Resarch on Democracy; 18-19 Eylül’de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek “İstanbul Sözleşmesi ve Üniversiteler: Kadın ve LGBTQ+’lara Yönelik Hak İhlalleri” atölyesine davet ediyor.

Kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin hak izleme raporlarıyla birlikte deneyimlerini aktaracağı atölyele dizisi, politika önerilerinin tartışılacağı forum ile son bulacak.

Etkinlik programı şöyle:

18 Eylül Cumartesi

10:00 – 11:00 | Açılış Konuşması

Eylem Ümit Atılgan

11:15 – 12:30 | Hak İzleme Rapor Aktarımları

ÜniKuir Derneği, Genç LGBTİ+ Derneği, Sivil Alan Araştırmaları Derneği, Esra Erdoğan (Bağımsız Araştırmacı)

12:45 – 13:30 | Deneyim Aktarımları – 1

Eğitim-Sen, MSGSÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

14:00 – 16:00 | Deneyim Aktarımları – 2

QueerDeer, KuirMarmara, Boğaziçi LGBTİ+, Bilgi Kadın+ Topluluğu, ODTÜ LGBTİQA+ Dayanışması, İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları, Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğu

19 Eylül Pazar

10:00 – 13:00 | Forum: Politika Önerileri ve Tartışma

Çevrimiçi ortamda gerçekleşecek atölye dizisine katılmak için agdaistsoz@gmail.com adresine “İstanbul Sözleşmesi ve Üniversiteler: Kadın ve LGBTQ+’lara Yönelik Hak İhlalleri” konu başlıklı e-posta yollayabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, eğitim
İstihdam