07/03/2022 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Valiliği, bu sene 20. kez düzenlenmesi planlanan Feminist Gece Yürüyüşü'nü de kapsayan bir yasak kararı açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü yasağı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Ateş Alpar

Bu sene 20. kez düzenlenecek olan 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Valilik yaptığı açıklamada “Sosyal medya yoluyla yapılan bazı paylaşımlarda; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Taksim Meydanı ve çevresinde, çeşitli etkinlikler düzenleneceği yönünde çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir.” sözlerine yer verirken, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın 8 Mart 2022 Salı günü Beyoğlu ilçesinde toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma vb. eylemlere izin vermeyeceğini söyledi.

Açıklamada aynı zamanda Valiliğin belirlediği alanlar dışında, İstanbul’un hiçbir noktasında eylem yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği söylendi.

“19 yıldır yürüdük, 20. yılda da yürüyeceğiz”

Feminist Gece Yürüyüşü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, yürüyüşün tüm yasaklara rağmen gerçekleştirileceği söylendi. Feministlerin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Her yıl tüm engellere rağmen 8 Mart’ta haklarımıza, hayatlarımıza, var oluşumuza, eşitliğe, emeğimize sahip çıkmak için feminist gece yürüyüşündeyiz. 19 yıldır yürüdük, 20. yılda da yürüyeceğiz.”


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam