11/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, transların İstanbulkart kullanımında karşılaştığı ayrımcılık ve haksızlıkları birlikte konuşmaya çağırıyor.

“İstanbulkart’ın transfobik uygulamalarını konuşmaya çağırıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, transların kendi indirimli İstanbulkartlarını kullanırken İETT şoförleri tarafından maruz kaldıkları ayrımcılık ve haksızlığı birlikte konuşmaya çağırıyor:

“Transların uzun zamandır İstanbulkart kullanımında karşılaştığı ayrımcılıkların farkındayız. İstihdamdan dışlandığı için ekonomik sorunlarla baş başa bırakılan transların bir de sırf trans oldukları için 'kendi indirimli İstanbulkartlarını' kullanmaları engelleniyor, İETT şoförleri tarafından aşağılanmaya ve kimliklerinin ifşasına maruz bırakılıyorlar.

Sosyal medyada transların yaptığı paylaşımlar gündem olduğunda İBB Çözüm Merkezinin 'üzgünüz en yakın zamanda sorunu çözeceğiz dedikten sonra aylarca hiçbir gelişmenin yaşanmadığını ve nihayetinde translardan kendi İstanbulkartlarını kullandıkları halde yaklaşık 700TL para cezası ödemelerinin talep edildiğinin de farkındayız.

Bu ayrımcılığın münferit olmadığını bildiğimiz, dönüşümün kolektif talep ve mücadeleyle mümkün olduğuna inandığımız için hem bu konuyla ilgili olarak hazırladığımız raporu sizlerle paylaşmak hem de deneyimlerimizi paylaşarak birlikte yol haritası çizmek amacıyla sizleri buluşmaya davet ediyoruz.”

14 Kasım Pazartesi günü 20:00 – 22:00 saatlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleşecek olan etkinliğe katılmak için buradan kayıt olmak gerekiyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı
nefret