14/05/2012 | Yazar: Kaos GL

İstanbul’da bu sabah saat 05.00 sularında Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesine ve birçok anarşistin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul’da bu sabah saat 05.00 sularında Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesine ve birçok anarşistin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.
 
Gözaltına alınanların İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Şişli’de bazı banka ve dükkanlara saldırdığı iddia ediliyor.
 
İstanbul’da, bugün (14 Mayıs 2012 Pazartesi), sabah saat 05:00 sularında, Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesine ve birçok Devrimci Anarşist Faaliyet’linin, Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün evlerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 
 
Devrimci Anarşist Faaliyet’in sitesinde yer alan habere göre, Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne ve Taksim’deki Kolektif 26A’nın kafesine kar maskeli ve uzun namlulu silahlarla özel tim ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin direnişi sonrasında arbede yaşandığı belirtilirken, dernek üyeleri “İsyan, Devrim, Anarşi – Baskılar bizi yıldıramaz – Katil polis hesap verecek” sloganları ile zorla polis araçlarına bindirilip Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Operasyon yapılan yerlerdeki aramalar sonucu bilgisayarlara, hard disklere ve çeşitli belgelere el konuldu.
Halen gözaltıların sürdüğü belirtilirken, evlere yönelik operasyonların da devam ettiği belirtildi.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam