13/05/2015 | Yazar: Janset Kalan

İstanbul’da dün gece (12 Mayıs) Fındıkzade ve Bağdat Caddesi’nde 2 trans kadın nefret saldırısına uğradı.

İstanbul’da dün gece iki transfobik nefret saldırısı yaşandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul’da dün gece (12 Mayıs) Fındıkzade ve Bağdat Caddesi’nde 2 trans kadın nefret saldırısına uğradı.
 
Fındıkzade’de Migel isimli genç trans kadın kendi evinde birden fazla kişinin saldırısına uğradı. Vücudunda ve kafasında ağır kesikler ve darp edilmeye bağlı ekimozlar oluşan kadın Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Migel’e saldıranlar yakalandı
 
Pembe Hayat’ın haberine göre karakola ve savcılığa olayla ilgili ifade verildikten sonra saldırganlar yakalandı. Daha önceden de gasp ve darptan dolayı dosyaları olan saldırganlar gözaltında tutuluyor.
 
Aynı gece Bağdat Caddesi’nde Işıl isimli başka bir trans kadın ise 5 kişinin transfobik nefret saldırısına uğradı. Darp edilen ve çenesi kırılan genç kadın hastanede tedavi altına alındı. Durumunun iyi olduğu belirtilen kadının vücudunda da darpa bağlı hafif yaralanmalar var. Saldırganlar ise henüz yakalanmadı.
 
Transfobik şiddet artış gösteriyor
 
Geçtiğimiz hafta 3 farklı şehirde (İzmir, Gebze-Kocaeli, İstanbul) dört farklı transfobik nefret saldırısı gerçekleşmişti. Pembe Hayat Derneği’nin çağrısıyla Ankara’da toplanan transfobi karşıtları bir basın açıklaması yaparak saldırıları kınamıştı.
 
Şiddete karşı Gelincik Merkezi
 
Ankara Barosu Gelincik Projesi ise LGBTİ’lere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekte. Ankara’da yaşayan translar Gelincik Merkezi’ni arayarak Baro tarafından ücretsiz hukuk desteği ve avukat yardımı alabilir.
 
Ankara Barosu Gelincik Hattı: 444 43 06 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret