07/08/2009 | Yazar: Kaos GL

İzmir’deyken, "Her sokak başında bir travesti ya da hayat kadını görüyordunuz. Şimdi bu problemi de çözdük.

İzmir’deyken, "Her sokak başında bir travesti ya da hayat kadını görüyordunuz. Şimdi bu problemi de çözdük. Bu mekânları yaşanır hale getirdik’ diye konuşan İstanbul yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın "huzur" timleri sokağa çıkmaya hazırlanıyor.,
 
İzmir'den İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Çapkın'ın, "suçları önlemek ve olaylara kısa sürede müdahale edilmesi" iddiasıyla kurduğu "huzur timi" projesi uygulamaya koyuluyor. Tamamlanmak üzere olan proje kapsamında İstanbul'un ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli asayiş büro personellerinden bir kısmı Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosuna tayin edildi. İlk etapta 450 sivil polis ile kurulacak olan 'huzur timinin' kadrosu bin 500 kişiye kadar çıkarılabilecek. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı olacak tim, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı'na bağlı olacak. Asayiş Şube Müdürü'nün yönetiminde çalışacak olan timin başına A, B ve C Bölge sorumluları olmak üzere 3 emniyet amiri rütbesinde personel atanacak. Bu timlerde olan polisler günlük mesailerini kendilerine zimmetlenen sokaklarda geçirecek.

'Gevrekçi Polis'

İzmir'e atanması ile sokak timleri fikrini de hayata geçiren İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ‘polis sokakta olmalı’ diyor. Çapkın’a göre "Polis vatandaşla iç içe olmalı. Yeri geldiğinde gevrek satacak; yeri geldiğinde balon. İzmir’deki suç oranını bu şekilde alt seviyelere çekebiliriz" dedi ve dediğini yaptı. Sokaklarda seyyar satıcı kılıklı polisler tüm şehri işgal etti.

Travestileri toplamıştı

İzmir'in eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, göreve ilk geldiği günlerde ‘Travestilerin bütün sokakları işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Onlara bir yer tahsis edeceğiz’ demişti. İzmir’in huzurunu engelledikleri iddia edilen travestiler, İkinci Kordon Caddesi’nden toplandı. Travestileri belli bir sokağa hapsetme operasyonu yapıldı ancak o da gerçekleştirilemedi ve İzmir’de bir travesti avı yapıldı. Hüseyin Çapkın, "Her sokak başında bir travesti ya da hayat kadını görüyordunuz. Şimdi bu problemi de çözdük. Bu mekânları yaşanır hale getirdik’ diye konuşmuştu.

Konuyla ilgili: http://kaosgl.org/content/zilgitlar-kursaklarda-mi-kalacak

Etiketler: medya
İstihdam