09/10/2007 | Yazar: Barış Sulu

3–5 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da 2 nefret cinayeti gerçekleşti. Bir travesti ve bir geyin öldürüldüğü cinayetleri işleyenlerin robot resimleri polis tarafından dağıtıldı.

3–5 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da 2 nefret cinayeti gerçekleşti. Bir travesti ve bir geyin öldürüldüğü cinayetleri işleyenlerin robot resimleri polis tarafından dağıtıldı. Katiller ise aramızda!

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da 24 saat içinde 2 ayrı cinayet işlendi. Öldürülmekten son anda kurtulan bir kişi de yoğun bakımda!

Eşcinsellere yönelik şiddet İstanbul’da kol geziyor. Polis, 3-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un farklı semtlerinde, farklı saatlerde işlenen cinayetlerin suçlularının aynı kişiler olduğunu açıkladı.

3 Ekim Çarşamba gecesi Nişantaşı’nda öldürülen Mehmet M., evinde çıplak halde boğazı kesilmiş olarak bulundu. DJ’lik yapan Mehmet 33 yaşındaydı. Polis ayrıca, evden diz üstü bilgisayar ve cep telefonunun çalındığını da tespit etti.

5 Ekim Cuma gecesi Funda ve Simge adlı iki travesti evlerine götürdükleri iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Funda ağır yararlanırken Simge olay yerinde yaşamını yitirdi. Şişli Etfal Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Funda’nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Katillerin aynı kişiler olduğunu açıklayan polis, yaklaşık 1.80 -1.85 boylarında, biri 19 diğeri 22 yaşında iki erkeğin robot resimlerini dağıttı.

*Konuyla ilgili diğer haberler:

[[Nefret suçu nedir?]] - Kürşad Kahramanoğlu

[[Yalıkavak’ta nefret cinayeti]]

[[İkinci hayatlar]] - Can Dündar

[[Eşcinsel öldürmenin dayanılmaz kolaylığı]] - Engin Ardıç

[[İzmir’deki nefret cinayeti çözüldü]]


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret