27/06/2010 | Yazar: Kaos GL

18. Onur Haftası, bugün (27 Haziran, Pazar) saat 17:00’de, Taksim Meydanında başlayacak yürüyüş ile tamamlanıyor.

İstiklal Caddesi Özgürlük İsteyen LGBTT’lerle Buluşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 18. Onur Haftası, bugün (27 Haziran, Pazar) saat 17:00’de, Taksim Meydanında başlayacak yürüyüş ile tamamlanıyor.

LGBTT’lere yönelik ayrımcılığa, homofobiye, transfobiye ve bifobiye karşı yürümek ve LGBTT’lerin hak taleplerini birlikte yükseltmek için eşitlik ve demokrasiden yana olan herkes yürüyüşe davetli.
 
Onur Yürüyüşüne saatler kala transfobik saldırı!

18. LGBTT Onur Haftasının LGBTT Onur Yürüyüşü öncesi kapanış gecesi partisinde transfobik saldırı gerçekleşti.

Bu yıl 18.si düzenlenen LGBTT Onur Haftasının bir haftayı aşkındır süren etkinliklerinin ardından dün kapanış gecesi partisi İstanbul Taksim Live'da yapıldı. Gecenin kapanışına doğru işletme sahibinin arkadaşlarından birinin Onur Haftası Komisyonu sorumlularından birine transfobik sözlü tacizi sonrası, işletme sahibinin de taciz yapanın tarafında bulunmasıyla LGBTT bireyler mekandan zorla dışarı çıkarılmaya çalışıldı.

Mekanın çalışanları ve işletme sahipleri tarafından içeride bulunan LGBTT bireylere bıçak çekilip, darp edilerek zorla dışarıya atıldı.

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nden iki kişi Taksim İlk Yardım Hastanesi'nden darp edildiğine dair rapor alırken, darba maruz kalan 5 gönüllü işletme ve çalışanlar hakkında şikayetçi oldu.

Sabah saatlerine kadar karakolda tutulan Lambdaistanbul gönüllüleri, saat 9:00 gibi karakoldan ayrıldılar.

Bugün yapılacak olan Onur Yürüyüşü saat 17.00’de Taksim Meydanı'nda başlayacak.


Etiketler: insan hakları
İstihdam