18/05/2022 | Yazar: Aslı Alpar

İsveç Büyükelçiliği 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün’ü Ankara’da LGBTİ+ örgütlerle kutladı.

İsveç Büyükelçiliği’nden 17 Mayıs daveti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İsveç Büyükelçiliği 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün’ü Ankara’da LGBTİ+ örgütlerle kutladı.

İsveç Büyükelçiliği’nin verdiği davete Kaos GL, 17 Mayıs, GALADER, Kırmızı Şemsiye, Pembe Hayat, Bursa Özgür Renkler dernekleri katıldı. İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström’un açılış konuşmasıyla başlayan davete Almanya, Danimarka, Finlandiya, Avustralya, ABD, Meksika, Hollanda Büyükelçiliklerinden temsilcilerle Avrupa Birliği’nden bir katılımcı da yer aldı.

isvec-buyukelciligi-nde-17-mayis-daveti-1

İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström açılış konuşmasının ardından Danimarka Büyükelçiliğinin temsilcisi şunları söyledi: “LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık onları sosyal dışlanma ve yoksulluğa itiyor. Bu 17 Mayıs etkinliğiyle LGBTİ+’ların mücadelesine destek verebiliyoruz. Bugün İsveç ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik Danimarka Büyükelçiliği’nde ilkini haziran ayında gerçekleştireceğimiz birçok etkinliğin ilki diyebiliriz. Amacımız LGBTİ+’ların bir araya gelmesi ve hakları için görünürlük kazanmaları.”

isvec-buyukelciligi-nde-17-mayis-daveti-2

Resepsiyonda 17 Mayıs Derneği de söz aldı. Derneğin konuşması şöyle:

“Bugün derneğimizin de adını aldığı 17 Mayıs. Bundan tam 32 yıl önce Dünya Sağlık Örgütü tarihsel bir hatadan dönerek eşcinselliği ‘hastalıklar listesinden’ çıkardı.

“LGBTİ+’ların varoluş mücadelesinde ısrarın simgesi olan 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün hepimize kutlu olsun. Varoluşumuza dönük nefretin ve ayrımcılığın gerekçesi haline getirilen “hastalık” söyleminin terk edildiği 1990’dan bu güne LGBTİ+’lar dünyanın her yerinde varoluşlarını kutlamaya devam ediyor. LGBTİ+’lar patriyarkanın ayrımcı politikalarına karşı yaşamın her alanında var olmakta ısrar ediyor.

isvec-buyukelciligi-nde-17-mayis-daveti-3

“Bu yıl 17 Mayıs’ı varoluşumuzun hedef gösterilmeye devam ettiği bir atmosferde kutluyoruz. LGBTİ+’lara dönük tüm nefret kampanyalarına inat varoluşumuzda ısrar ediyor ve 17 Mayıs’ı kutluyoruz. LGBTİ+’lara dönük nefretin karşısında herkesi LGBTİ+’larla yan yana olmaya davet ediyoruz.

“Nefretin, fobinin ve ayrımcılığın olmadığı; barışın, eşitliği ve özgürlüğün hakim olduğu bir dünyayı hepimiz için istiyoruz. LGBTİ+’ların özgürlüğü LGBTİ+ olmayanları da özgürleştirecek, biliyoruz.

isvec-buyukelciligi-nde-17-mayis-daveti-4

“17 Mayıs Derneği ve Kaos GL Derneği olarak İsveç Büyükelçiliği'ne, sevgili elçilik çalışanlarına ve Sayın Büyükelçi Staffan Herrström'e teşekkür ederiz. Sizlerin destekleri ve bize açtıkları bu alan ile aktivizmimizi sürdürmeye devam edebiliyoruz. Ayrıca, bu yılki IDAHOBIT etkinliklerine destek veren Meksika, ABD, Avustralya, İrlanda, Hollanda, Almanya, Danimarka, Kanada Büyükelçiliklerine ve Sivil Düşün AB Programına teşekkür ederiz.

“17 Mayıs kutlu olsun!


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam