08/02/2008 | Yazar: Barış Sulu

Şubat ayının ilk haftası Avrupa Parlamentosu’ndan İsveçli Parlamenterler Türkiye’yi ziyaret ettiler. Türkiye ziyaretleri kapsamında hem hükümetle hem de sivil toplum örgütleri ile görüştüler.

Şubat ayının ilk haftası Avrupa Parlamentosu’ndan İsveçli Parlamenterler Türkiye’yi ziyaret ettiler. Türkiye ziyaretleri kapsamında hem hükümetle hem de sivil toplum örgütleri ile görüştüler. Görüşme listelerine aldıkları sivil toplum örgütleri arasında Kaos GL de vardı.

İsveçli Avrupa Birliği Parlamenterler heyeti; farklı partilerin temsilcileri olan Susaanne Eberstein, Fredrik Federley, Billy Gustafsson, Björn Hamilton, Carl B. Hamilton, Bengt-Anders Johansson, Mehmet Kaplan, Lars Lilja, Sven Gunnar Pressin’den oluşuyor.

Parlamenterler Türkiye ziyaretlerinde görüştükleri sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’deki insan haklarının durumu hakkında bilgi aldılar. Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri üzerine yoğunlaşan görüşmelerde insan hakları örgütleri temsilcileri arasında Kaos GL Derneği’nden Umut Güner de vardı. Umut Güner Türkiye’de eşcinsellerin insan hakları ve hukuksal durumu hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de eşcinsellerin örgütlenmesinin önünde yasal engellerin bir çoğunun AB sürecinde ortadan kaldırıldığını ancak homofobik zihinlerin halen eşcinselliği ahlaksızlık olarak değerlendirerek LGBTT derneklerini kapatmaya çalıştıklarını, şu anda da ne yazık ki Lambdaistanbul LGBTT Derneği’nin kapatılma davasının görülmeye devam ettiği bilgisi parlamenterlere verildi.

Eşcinsellerin Türkiye’de yaşadıkları sorunlara yoğunlaşılan görüşmede, LGBTT Bireylerin İnsan Haklarını İzleme ve Hukuk Komisyonu (Kaos GL Derneği, Kaos GL İzmir Oluşumu, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği) tarafından hazırlanan LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Raporu 2007 ve Hayatın Renkleri Projesi kapsamında Avukat Oya Aydın tarafından hazırlanan Hukuk ve Ayrımcılık Raporu hakkında da bilgi verildi.



Etiketler:
nefret