31/10/2006 | Yazar: KAOS GL

İtalya’da transeksüel vekil Luxuria ile Berlusconi’nin partisinden milletvekili Gardini arasında çıkan tuvalet kavgası tüm ülkeye yayıldı. Gadrini, ‘Senin burada olmaya hakkın yok’ diye bağırarak Luxuria’yı tuvaletten atmaya kalkıştı.

İtalyan vekillerin ‘kadınlar tuvaleti’ kavgası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İtalya’da transeksüel vekil Luxuria ile Berlusconi’nin partisinden milletvekili Gardini arasında çıkan tuvalet kavgası tüm ülkeye yayıldı. Gadrini, ‘Senin burada olmaya hakkın yok’ diye bağırarak Luxuria’yı tuvaletten atmaya kalkıştı.

KAOS GL

İtalya Meclisi son günlerde, ülkenin ilk transeksüel milletvekili ile eski televizyon yıldızı bir kadın milletvekilinin tuvalet kavgasını tartışıyor. Nisan ayındaki seçimlerde Komünist Partisi’nden seçilerek Avrupa’nın ilk transeksüel milletvekili olan Vladimir Luxuria (41), önceki gün parlamentoda bir toplantı öncesinde tuvalete girdi. İçeride, eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin Forza Italia Partisi’nden milletvekili Elisabetta Gardini (50) ile karşılaşınca kavga çıktı.


*İtalya'nın ilk transeksüel milletvekili Vladimir Luxuria

‘Midemi Bulandırdı’

Luxuria’nın dışarı çıkmasını isteyen sözcü, meclis tuvaletinde ‘Burası kadınlar tuvaleti. Senin burada olmaya hakkın yok’ diye bağırdı. Gardini’nin bağırması karşısında şaşkına dönen transeksüel milletvekili ise, ‘Ben yıllardır kadınlar tuvaletini kullanırım. Hayatımda böyle bir şiddete maruz kalmadım’ diye konuştu. Meclis üyelerine bir mektup yazan Forza Partisi üyesi Gardini, ‘Tuvalette o adamla karşılaştığımda midem bulandı. Sadece ona ait bir tuvalet yaptırılsın’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah, 29 Ekim 2006


Etiketler: insan hakları
İstihdam