19/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Cins Arı, Taşkışla’nın Kadınları ve İTÜ Kadın+ Dayanışması, üniversitede “gelenek” adı altında erkek öğrencilerin kampüsteki kadın yurtlarına tacizi meşrulaştıran yürüyüşlerinin yasaklanması için açıklama yayımladı.

“İTÜ yönetiminin yıllardır göz yumduğu bu şiddete biz sessiz kalmıyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: İTÜ, Taşkışla Kampüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı, Taşkışla’nın Kadınları ve İTÜ Kadın+ Dayanışması; üniversitede “gelenek” adı altında erkek öğrenciler tarafından kampüs içerisindeki kadın yurtlarına tacizi meşrulaştıran yürüyüşlerin yasaklanması için ortak açıklama yayımladı.

Cins Arı’nın sosyal medya hesabından yayımladığı açıklama “İTÜ yönetiminin yıllardır göz yumduğu bu şiddete biz sessiz kalmıyoruz!” diyor.

Açıklamada rektörlüğün yasaklayacağına dair teminat verdiği yürüyüşün halen sürmesine dikkat çekiliyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“İTÜ rektörlüğü acilen İTÜ'de ‘gelenek’ haline getirilen iğrenç ‘vadi yürüyüşlerine’ tepki göstermeli!

“İTÜ'de yıllardır ‘gelenek’ adı altında erkek öğrenciler tarafından kampüs içerisindeki kadın yurtlarına tacizi meşrulaştıran yürüyüşler yapılmaktadır. Önceki senelerde yurtlarda sinir krizi geçiren kadın arkadaşlarımızı, kapısı kitlenerek yurtlarına kitlenen kadınları ve zarar gören yurt camlarını hatırlıyoruz.

“Sapıklık, cinsel şiddet, homofobik ve kadın düşmanı slogan ve tehditlerle eğlenceli bir sosyal aktivite gibi lanse edilen bu rezaleti kabul etmiyoruz! Öğrencilerin toplanma ve eylemlerine yüzlerce güvenlik yığarak müdahale eden İTÜ yönetiminin, kadın ve LGBT+'lar olarak bizler için tehdit içeren, 'erkekler arasında gururla yapılan ve bahsedilen bu rezalete yaptırım uygulamaması maruz kaldığımız bu şiddette göz yumduğu ve ortak olduğu anlamına gelir.

“2017’de kulübümüzün müracaatları sonucu rektörlükçe yayınlanan bildiride, bahsi geçen taciz yürüyüşünün yasaklandığına dair güvence verilmişti. Peki, biz yine bugün neden aynı homofobik küfürleri duyuyoruz?”

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam