24/12/2012 | Yazar: Nehir Kovar

İstanbul Üniversitesi Radar Homofobi-Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu, 28 Aralık Cuma günü, ‘Film Gösterimi ve Tartışma’ etkinliği düzenliyor

İÜ Radar Film İzlemeye ve Sohbete Çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Üniversitesi Radar Homofobi-Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu, 28 Aralık Cuma günü, “Film Gösterimi ve Tartışma” etkinliği düzenliyor
 
Topluluk, “Anne Lister’ın Gizli Günlükleri” adlı filmi, Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde, saat 16:00’da gösterecek.
 
Herkese açık etkinlikte, gösterimin ardından filmin kritiği yapılacak ve kadın kadına aşk üzerine sohbet edilecek.
 
“Hareketli, seksi ve oldukça queer”
 
İstanbul Üniversitesi Radar Homofobi-Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu’ndan gösterimi yapılacak “Anne Lister’ın Gizli Günlükleri” filmine dair yapılan tanıtım şöyle:

“Anne Lister’ın ölümünün 170. yılı nedeniyle BBC televizyonu tarafından çekilen Bayan Anne Lister’ın Gizli Günlükleri (The Secret Diaries Of Miss Anne Lister) halası ve amcasıyla birlikte Yorkshire’da yaşayan Anne Lister’ın tuttuğu gizli günlükleri açıyor ve dönemin burjuva ahlakının gerçek yüzünü gösteriyor. Film, kadınlarla olan yakınlığı dedikodulara yol açan, evlenmediği için de eleştirilen bağımsız ve güçlü bir Anne Lister portresi çiziyor.

19. yüzyılın başlarında Anne Lister ailesine evlenmeyi düşünmediğini, onun yerine başka bir kadınla yaşamını sürdürmek istediğini söyler. Bronte’nin Yorkshire’ındaki gizli lezbiyen yeraltı işte böyledir; kiliselerde aranan kadınlar, ‘‘Byron’dan hoşlanır mısınız?’’ gibi cümlelerle tavlamacalar… Cüretkar ve başına buyruk Anne, eski aşklar ve yeni aşıklar arasında dolaşıp duruyor. Hareketli, seksi ve oldukça queer.”
 
Film: Anne Lister’ın Gizli Günlükleri (The secret diaries of miss anne lister)
Saat: 16.00- 19.00
Yer: Lambdaistanbul Kültür Merkezi
Adres: Büyükparmakkapı, Tel Sokak, No. 2/2, Beyoğlu, İstanbul
(Klemuri Restoran’ın üst katı)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam