01/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Bahadır Erdem: “LGBT hakları insan haklarıdır. İnsan hakları savunucuları hukukçular senin haklarını savunduğu kadar onların da haklarını savunur”

İYİ Parti Başkan Yardımcısı’ndan homofobik tweet’e cevap: LGBT hakları insan haklarıdır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin gözaltına alınmasını eleştiren bir tweet attı. Erdem şöyle dedi:

“Yolda yürüyen Boğaziçili öğrencileri polis gözaltına alıyor

“Sn. Cumhurbaşkanının yeni bir Anayasanın  konuşulmasının vaktinin geldiğini söylediği gün Ün. öğrencilerini başını indir yere bak diyerek bağırıp çağırıp üstüne yürüyerek tek tek almak Boğaziçililere bilinçli eziyettir”

Erdem’in bu tweetine bir sosyal medya kullanıcısı kızlarının Onur Yürüyüşü’nden bir fotoğrafını paylaşarak, “Bu kızlar sizinmi LGBT ne demektir Bahadır bey” yorumu yaptı. Erdem bunun üzerine ayrı ayrı dört tweetle şöyle dedi:

iyi-parti-baskan-yardimcisi-ndan-homofobik-tweet-e-cevap-lgbt-haklari-insan-haklaridir-1 

“Evet bu üç muhteşem kız benim evladım. Allahın bana nimetleri üç pırıl pırıl, gözümün nuru Kolej mezunu 2şer dil bilen, Galasaray Huk. KOÇ Huk. bitirmiş avukatlar

BMde çalışan HRWta çalışan büyük kızım 3 ay Lübnandaki mülteci kamplarında tecavüz edilen erkekleri araştıran kızım”

iyi-parti-baskan-yardimcisi-ndan-homofobik-tweet-e-cevap-lgbt-haklari-insan-haklaridir-2 

“Evet ben bu muhteşem kızların babasıyım Her gün Allaha böyle insan akıllı cesur aktivist akıllı kızları nasip ettiği için şükrediyorum

Kızımın Suriye Savaşında tecavüze uğrayan erkek çocuklar, erişkinler ve LGBTliler  için yazdığı rapor bütün dünyada BMde saygıyla takip izleniyor”

iyi-parti-baskan-yardimcisi-ndan-homofobik-tweet-e-cevap-lgbt-haklari-insan-haklaridir-3 

“LGBT hakları insan haklarıdır insan hakları savunucuları hukukçular senin haklarını savunduğu kadar onların da haklarını savunur

İnsan olarak sen hangi haklara sahipsen onlar da aynı haklara sahiptir

Yiyorsa sen de git de Lübnanda 3 ay Mülteci kamplarında çalış benim kızım gibi”

iyi-parti-baskan-yardimcisi-ndan-homofobik-tweet-e-cevap-lgbt-haklari-insan-haklaridir-4 

“Bu arada üç kızımla ilgili tweetleri kimseye cevap olarak yazmadım

Evlatlarıma ne kadar hayran olduğumu, takdir ettiğimi, evlatlarımı veren Rabbime ne kadar şükrettiğimi ve her yaptıklarında bu dünyada da öbür dünyaya da göçsem dağ gibi arkalarında olduğu söylemek için attım”


Etiketler: medya, yaşam, siyaset
İstihdam