03/06/2020 | Yazar: Kaos GL

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu katıldığı bir programda, “Cinsel tercihi ne olursa olsun herkesin yaşam hakkı Anayasa tarafından güvence altında olmak zorunda ve bunu devlet tesis etmek zorunda” dedi.

İYİ Parti İstanbul Başkanı: “Cinsel tercihi ne olursa olsun yaşam hakkı Anayasa güvencesinde olmalı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Betül Tosun, Youtube’ta yayınlanan “Argüman Fabrikası” programında gençlerin sorularını yanıtladı.

Program katılımcılarından Safiye Büşra Oflaz'ın “Türkiye’de zaman zaman da gündeme gelen bir mesele LGBTİ bireylerin hakları konusu. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz, partinizin bu konuya yaklaşımı nasıl” sorusuna Kavuncu ve Tosun yanıt verdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bu soruya anayasal hakları hatırlatarak şöyle yanıt verdi:

“Şöyle, bir kere cinsel tercihi ne olursa olsun herkesin yaşam hakkı Anayasa tarafından güvence altında olmak zorunda ve bunu devlet tesis etmek zorunda. Dolayısıyla bizim hem parti programımızda, hem iktidara geldiğimizde bu konuyla ilgili iktidar olarak dolayısıyla devleti yönlendirecek mekanizma olarak, hükümet olarak durmamız gereken nokta tamamıyla burası. Yani tercihleri ne olursa olsun herkesin yaşam hakkı kutsaldır ve bu anayasal güvence altına alınmalıdır. Bu işin devlet boyutu, bu işin hukuki boyutu. Ve bunu söylerken de inanın tüm samimiyetimle ve bütün içtenliğimle söylüyorum.

“Tabi bu jenerasyon ile de çok alakalı. Şimdi işin şey boyutuna geçiyorum… Hepimizin bu konu karşısındaki duruşu, hissettiği nokta… Şunu fark ediyorum, benim babamın bu konuyla ilgili, ailemizin bu konuyla ilgili, büyüklerimizin bu konuyla ilgili geldiği nokta, bizim bu konuyla ilgili bakış açılarımız, bizim çocuklarımızın bu konuyla ilgili bakış açıları arasında da ciddi bir fark var. Fakat hiç tartışılmayacak bir nokta var burada: Anayasal hakları tamamen güvence altına alınmalı. Bir siyasi parti olarak biz de bunun takipçisiyiz. Duruşumuz da o yönde.”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Betül Tosun ise şu yanıtı verdi: “Sevgili arkadaşlar, genel başkanımızdan feyz alarak ben de söylemek istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini cebinde taşıyan, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne zeval getirmeyecek her türlü düşünceye karşı, herkese karşı bizim temel gayemiz daha yaşanılabilir bir Türkiye oluşturmak.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
nefret