18/02/2013 | Yazar: Umut Güner

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Hukuk Ağı ilk çalıştayı İzmir Barosunda gerçekleştirildi.

İzmir Avukat Ağı Eğitimi Tamamlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Hukuk  Ağı ilk çalıştayı İzmir Barosunda gerçekleştirildi. 20 avukatın katıldığı eğitimde LGBT alanında çalışan avukatlar deneyimlerini paylaştı.
 
“Nefret Cinayetleri”
Lambdaistanbul, SPoD ve Kaos GL Derneklerinin avukatı olan Fırat Söyle, Baki Koşar, Ahmet Yıldız davaları üzerinden nefret cinayetleri davalarında yargının genel tutumu üzerine bir sunum yaptı. Ahmet Yıldız dosyası üzerine katılımcı avukatların yorumlarıyla interaktif bir atölye gerçekleştirildi.
Avukat Fırat Söyle gazeteci Baki Koşar ve Ahmet Yıldız davalarından bahsetti. LGBT’lerin yaşam hakkına yönelik ihlallerde yargının tutumunun mağdur olan LGBT’leri tekrar tekrar mağdur ettiğinin altını çizen Söyle, Ahmet Yıldız davasında iddianamenin sıradan bir adli vaka olarak görülerek davanın açıldığının altını çizdi. Sanığa bir türlü ulaşılamadığını, Kaos GL, Lambdaistanbul ve SPoD derneklerinin müdahillik taleplerini red edildiğini aktardı. Ahmet Yıldız Davasının en önemli gelişmelerden biri kırmızı bültenle babanın aranmasını talep ettik. 25 Mayıs’a Ahmet Yıldız duruşması ertelendi. Sanığın ortada olmamasından kaynaklı dava ilerlemiyor.
 
“Çalışma Hayatında Cinsel Yönelim Ayrımcılığı”
“Halil İbrahim Dinçdağ davası” üzerinden LGBT’lerin çalışma hayatında maruz kaldıkları ayrımcılık, mobing ve şiddet üzerine yaşanan süreçleri aktaran Fırat Söyle, askerlikten rapor alma sürecininin Halil İbrahim Dİnçğdağ davasında olduğu gibi çalışma hayatında cinsel yönelim ayrımcılığı olarak karşımıza çıkabileceğinin altını çizdi.
 
“Kabahatler Kanunu”
Kabahatler kanunu ve trans kadınlara yönelik işkence ve kötü muamele üzerine sunum yapan Pembe Hayat Derneği Avukatı Ahmet Toköz, kabahatler kanunun keyfi bir şekilde trans kadınlara uygulandığının ve kabahatler kanuna itiraz etme sürecinde mahkemenin “delil” arama yada bakma gibi bir niyetinin olmadığının altını çizdi.
Avukat Ağı Eğitimleri 2 Mart’ta Diyarbakır’da devam edecek. Avukat Ağı çalışması Hollanda Büyükelçiliği ve ABD Büyükelçilikleri tarafından desteklenmektedir.
Avukat Ağı ile ilgili haberler:

  


Etiketler: insan hakları
İstihdam