18/05/2020 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu’nun 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’deki can yayınınında tıp ve hukuk alanlarında LGBTİ+ hakları ele alındı.

İzmir Barosu’ndan 17 Mayıs yayını Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de YouTube kanalındaki canlı yayımda LGBTİ+ haklarını konuştu.

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu Barosu Av. Evrim Demirtaş’ın sunduğu yayında Kaos GL Derneği Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen ile Doç. Dr. Koray Başar konuk oldu.

Av. Demirtaş’ın 17 Mayıs’ın tarihini anlattığı giriş konuşmasının ardından programda Av. Dikmen Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde (AİHS) ifade özgürlüğünün ne anlama geldiğini ifade etti: “Nefret motivasyonu içeren hiçbir ayrımcı ifade ne anayasamıza göre ne de AİHS’ne göre ifade özgürlüğü korumasından faydalanmaz. Bu çok açık, çok zaman önce tartışılmış ve bitmiş bir konu.”

Doç. Dr. Koray Başar ise “Eşcinsel ya da transseksüellik bir cinsel bozukluk mudur tıp nasıl bir değerlendirme yapar” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği geniş bir çeşitlilik gösteriyor dünyanın her yerinde ve tarihin tüm dönemlerinde. Bu çeşitliliğin herhangi bir noktasında bedensel ya da ruhsal hasta olmuyorsunuz.”

Yayının tamamına buradan ulaşmak mümkün.

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam