17/05/2021 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu’ndan 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün açıklaması: “İnsan hakları mücadelesinin gücüne inanarak, yarının bugünden daha eşit ve özgür günler getireceği umuduyla kutluyoruz.”

İzmir Barosu: “Yarının bugünden daha eşit ve özgür günler getireceği umuduyla” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün için açıklama yayınladı. Baro, açıklamada gökkuşağı bayrağının kriminalize edilmesine ve LGBTİ+’ların pandemi döneminde güvencesizleştirilmesine değinerek insan hakları mücadelesinin gücünü hatırlattı:

“Dünya Sağlık Örgütü 17 Mayıs 1990 tarihinde eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkardı. Bu önemli günün 32. yılına nefret söylemlerinde ısrarcı olunarak nefret suçlarına alan yaratıldığı, LGBTI+’ların varoluşunun İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme sebebi olarak göstermekte bir çekince duyulmadığı, barışçıl bir ifade aracı olan gökkuşağı bayrağının kriminalize edildiği, pandemi gibi yıkıcı bir süreçte dahi öznelerin hak temelli ihtiyaçlarının ve sorunlarının görmezden gelinerek daha da büyütüldüğü bir ortamda giriyoruz.

İzmir Barosu olarak, bir parçası olmaktan onur duyduğumuz insan hakları mücadelesinin gücüne inanarak, yarının bugünden daha eşit ve özgür günler getireceği umuduyla 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Interfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’ü kutluyoruz.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam