01/02/2021 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de LGBTİ+ karşıtı nefret kampanyaları sonucu Boğaziçi’nden iki öğrencinin tutuklanmasına karşı onur yürüyüşüne polis saldırdı. Polis, 27 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

İzmir’de Boğaziçi’ne destek için onur yürüyüşüne polis saldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: sendika.org

İzmir Üniversite Dayanışması’nın Boğaziçi Üniversitesi’nden iki öğrencinin LGBTİ+ karşıtı nefret kampanyaları sonucu tutuklanmasını protesto etmek için düzenlediği onur yürüyüşüne polis saldırdı.

İzmir Alsancak ÖSYM Önü’nde bir araya gelmek isteyenlere polis saldırdı ve 27 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar darp edildi.

Gözaltına alınan 27 kişinin sağlık kontrolleri devam ediyor. Sağlık kontrollerinin ardından İzmir Güvenlik Şube’ye götürülecekler.

Av. Mahmut Şeren, gözaltına alınan müvekkilleri arasında kafa travması olanların, yaralananların olduğunu söyledi. KaosGL.org’a bilgi veren Şeren, “2911 Sayılı Kanun’a tabi olarak yapılmak istenen bir onur yürüyüşü var. Bu yasaya göre eğer ki ortada yasaya aykırı bir durum varsa ihtar yapılır, dağılmak için süre beklenir, koridor açılır. Ancak müvekkillerimiz çok kısa bir sürede, bunlar yapılmadan gözaltına alındı. Bazı kolluk kuvvetleri de kendilerinin darp edildiğini iddia ediyor.”

Av. Şeren, Valilik’in yürüyüşü yasakladığına ilişkin bir karardan bahsedildiğini ancak kararın kendilerine gösterilmediğini de ekledi. Yasaklama kararı, eylem için bir araya gelenlere de tamamen okunmadan polis saldırarak gözaltına aldı.

Gözaltılar protesto edildi

izmir-de-bogazici-ne-destek-icin-onur-yuruyusune-polis-saldirdi-1

Fotoğraf: ETHA

İzmir Üniversite Dayanışması, gözaltıları İzmir Barosu önünde "Gözaltılar serbest bırakılsın! Kayyuma nakka" yazılı pankartla protesto edildi.

Açıklamada talepler şöyle sıralandı: “Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın, ev hapsi uygulaması kaldırılsın! Polis, kampüsü ve çevresini bir an önce terk etsin! Kayyum Melih Bulu ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin! Rektörlük seçimleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla demokratik bir biçimde yapılsın! LGBTİ+lara yönelik nefret söylemi suç kapsamına alınsın!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam