08/01/2023 | Yazar: Kaos GL

“Bütün translar özgür olana kadar, bütün LGBTİ+lar özgür olana kadar mücadele edeceğiz. Nefrete inat yaşasın hayat!”

İzmir’de Ecem Seçkin için eylem: Nefret büyüyor, devlet koruyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir 20 Kasım Platformu, Alsancak’ta öldürülen trans kadın Ecem Seçkin için sokağa çıktı. Dün (7 Ocak) Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen hak savunucuları, “Trans cinayetleri politiktir” dedi.

Trans bayraklarıyla bir araya gelen hak savunucuları; “Ecem Seçkin isyanımızdır”, “Nefret büyüyor, devlet koruyor” ve “Nefrete inat yaşasın hayat” sloganları attı.

Eylemde okunan basın açıklamasında, “Bizler, Ecem'i katledenin sadece fail M.F olmadığını biliyoruz. Ecem'i öldüren aynı zamanda transfobik söylemlerle ve nefret politikalarıyla bizleri hedef gösteren, nefret mitinglerine alan açan iktidar; transları yok sayan muhalefet partileri, bizi görmezden gelen ahlakçı, ikili cinsiyetçi ve kadın düşmanı patriyarkal sistemdir. Yalnızca son 1.5 sene içerisinde Alsancak'ta en az üç seks işçisi trans kadın öldürmeye teşebbüs edilen nefret saldırılarına maruz bırakılmış, 5 Ocak günü ise arkadaşımız Ecem ise nefret cinayeti ile katledilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Hak savunucuları iktidara, emniyet müdürüne, valisine ve her türlü destek mekanizmasını sağlamakla yükümlü iktidar organları ve belediyelerine seslendi:

“Alsancak'ta seks işçisi trans kadınlara yönelik olarak sistematik olarak nefret saldırıları ve cinayetleri işlenirken bu cinayetleri önlemek, bizleri ihtiyaç duyduğumuzda korumak, her türlü hakkımıza ve hizmete erişebilmemiz için bu zamana kadar ne yaptınız? Bu nefret saldırılarının karşısında bir kez açıklama bile yapmayan, bizleri taleplerimiz doğrultusunda korumayan, maruz bırakıldığımız saldırılardan sonra hiçbir destek mekanizmasını harekete geçirmeyen ve bu saldırıların önlenmesi için bir adım dahi atmayan her türlü iktidar sahibi bu saldırıların ve Ecem'in cinayetinin açıkça parçasıdır!”

Son dönemde artan polis ve bekçi şiddetini de hatırlatan 20 Kasım Platformu, açıklamaya şöyle devam etti:

“Bugün, Ecem Seçkin'i vahşice katledenlerin, Hande Kader'i yakarak öldürenlerin, seks işçisi trans kadınları hedef hâline getirenlerin yükümlü olduğu ayrımcılığı önleme, nefrete karşı toplumsal düzeyde mücadele ve destek sistemini sunmayan iktidar sahipleri olduğunu biliyoruz. Cis-heteroseksist ve erkek iktidarın kutuplaşma yaratarak LGBTİ+’ları hedef haline getirdiği ve siyasal rant elde etmeye çalıştığı bu nefret dolu siyaseti çok iyi tanıyoruz!

“Ecem Seçkin'in hesabını soracağız. Biz dayanışmamızla, öfkemizle, mücadelemizle birlikteyken güçlüyüz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kalmadı. Daha fazla şiddete maruz kalmaya, öldürülmeye, katledilmeye tahammülümüz kalmadı. Bizler Ecem için, Hande için, Eylül için, Zirve için direnmeye; haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bütün translar özgür olana kadar, bütün LGBTİ+lar özgür olana kadar mücadele edeceğiz. Nefrete inat yaşasın hayat!”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam