05/11/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu için yapılan logo ve ardından gelen tartışmalar üç istifa getirdi.

İzmir’de “gökkuşaklı logo” tartışması istifa getirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin AKP’li meclis üyeleri Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkül; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan adı ve logosunu gerekçe göstererek istifa etti.

Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, EgePostası’nın haberine göre “ Tunç Soyer’in tüm Türkiye’de ‘Kadın Erkek Eşitliği’ adı altında hayata geçirilen komisyonun adı İzmir’de ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ olarak değiştirmesine” şerh koyduklarını belirtirken, LGBTİ+’ların “toplumsal hassasiyetlerde karşılığı olmayan, aile birliğini zedeleyici gruplar” olduklarını iddia ederek logoda gökkuşağı renklerinin kullanılması hakkında “o grupların kurumsal logoları ile aynı” dedi.

LGBTİ+’ların “çözüm bekleyen bir sorun” olduğunu iddia etti

Büyükdağ, istifa açıklamasında geçtiğimiz Haziran ayında, İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer’in İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için paylaştığı dayanışma mesajı hakkında “Biz AK Parti Grubu olarak başından bu yana yapılmak isteneni gördük. Çok geçmeden Sayın Soyer’in bu güruhun sözde onur yürüyüşlerine destek vermesi de bizi doğruladı. Bu yürlü yaşam şekillerini, çarpık eğilimleri normalleştirmeye çalışmak çözüm bekleyen bir sorunun da üstünü örtmek anlamına geliyor” diyerek LGBTİ+’ların “çözüm bekleyen bir sorun” olduğunu iddia etti.

Ne olmuştu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü oturumunda AKP’li üye Hüsnü Boztepe, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği logosuyla ile ilgili ben o zaman da söylemiştim; siz direkt LGBTİ+ olan renkleri koyacaksınız demiştim, burada da bu rengi görüyorum. Bunu İzmirlilere saygısızlık olarak görüyorum” diye konuşmuştu.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun logosunu “LGBTİ+ simgesi”ne benzeten Dilek Yıldız Büyükdağ ise “amaç kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımı denilirken yapılan logo çalışması maalesef farklı grupların logosuyla aynıdır” demişti.


Etiketler: kent hakkı
İstihdam