16/07/2024 | Yazar: Oğulcan Özgenç

13 Temmuz’da Alsancak’taki evinde 50’ye yakın bıçak darbesi ile saldırıya uğrayan E.Ş’nin durumu kritik. 20 Kasım Trans+ İnisiyatifi’nden Özen Sarıoğlan yaşananları ve E.Ş’nin son durumunu KaosGL.org’a anlattı. Sarıoğlan, ambulansın ve polisin olay yerine geç geldiğini belirtti.

İzmir'de nefret saldırısı: “Saldırgan, E.Ş’nin çığlıklarını duyan trans kadınlar sayesinde yakalandı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

E.Ş, 13 Temmuz’da Alsancak’taki evinde bir adam tarafından saldırıya uğradı. Vücuduna 27’si ölümcül olmak üzere 50’ye yakın bıçak darbesi alan E.Ş’ye yönelik saldırıya ilişkin 20 Kasım Trans+ İnisiyatifi “Alsancak’ta Lubunyaya Bıçaklı Saldırı” başlıklı bir açıklama yayınladı:

“13.07.2024 tarihinde sabaha karşı 05:30 civarında Alsancak’ta ikamet eden lubunya arkadaşımız E.Ş. bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Vücudunda 27’si ölümcül darbe olan, yaklaşık 50’ye yakın bıçak darbesi aldığı belirlendi. Sabah saatlerinde Alsancak’taki trans kadınlar E.Ş.’nin yardım çığlıklarını duyduklarını ve evine hızlıca polis çağırdıklarını belirttiler. E.Ş.’nin yanına koşan arkadaşlarımız kanlar içerisindeki bedeniyle karşılaştılar ve hızlıca hastaneye yetiştirdiler. Şüpheli ise yardım çığlıklarını duyup koşan trans kadınlar sayesinde olay yerinde yakalandı. Şuan durumu oldukça kritik bir şekilde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir.

Bizler aynı sokakta arkadaşlarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ecem Seçkin’e, Hande Buse Şeker’e ve dahi çok dostumuza yapılan, benzer bir nefret suçuyla karşı karşıyayız. Bu kişilerin hangi nefretten beslendiklerini biliyoruz. Sistemin caydırıcı politikalarının olmayışı ve hukukun uygulanmayışı arkadaşlarımızın ölümüne sebep olmaktadır. Bizler arkadaşlarımızdan aldığımız güçle direnmeye devam edeceğiz.”

“Ambulans ve polis geç olay yerine geç gelmiş”

KaosGL.org’a konuşan 20 Kasım Trans+ İnisiyatifi’nden Özen Sarıoğlan E.Ş’nin son durumunu ve yaşananları anlattı.

Sarıoğlan, sabaha karşı 05.30 sularında gerçekleşen olayın çevrede yaşayan trans kadınlar tarafından duyulduğunu belirtti. Sarıoğlan, “Kızlar, bağırış üzerine gittiğinde arkadaşımızı bıçaklayan adam hala evin içindeymiş. Adam da kızların geldiğini ve kalabalık olduklarını gördüğünde bağırış sesleri son bulmuş. Ambulans geç gelmiş, polis de geç gelmiş. Polis bir süre saldırganla uzlaşmaya çalıştıktan sonra eve girmiş ve saldırganı yakalamış. Saldırgan aslında kızlar sayesinde yakalandı. Öğrendiğimize göre saldırgan ilk ifadesinde “kadın sandım” gibi klasik bir ifade kullanmış” dedi.

E.Ş’nin durumunun kritik olduğunu belirten Saroğlan, “Arkadaşımızın bağırsaklarında, vücudunun belli yerlerinde ciddi kesikler var. Şu anda doktorlar sadece ciğerlerine ve bağırsaklarındaki kesiklere müdahale edebiliyor. Şu an diğer yerlere müdahale etmek için var olan süreci atlatmasını bekliyorlar” diye konuştu.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam