05/02/2021 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de Boğaziçi eylemlerinde polis gökkuşağı bayrağını açtırmadı, bayrak açanların peşine takıldı, erkek polis kadın yurttaşın çantasını aradı ve gökkuşağı bayrağını aldı.

İzmir’de polisten gökkuşağı bayrağını açtırmama ısrarı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Evrensel

İzmir’de Boğaziçi’ne destek için Alsancak’ta eylem yapmak isteyenlere polis saldırdı. Polis, üniversite öğrencilerini, darp ederek ve yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, ters kelepçe yapılarak polis aracına bindirildi. Polis saldırısının ardından Gündoğdu Meydan’da da basın açıklaması yapılmak istendi. Basın açıklaması için polisle müzakereler sürerken, polis gökkuşağı bayrağı açan iki kişinin üzerine yürüyerek bayrağı almak istedi.

Avukatların KaosGL.org’a verdiği bilgiye göre, polis iki kişinin üzerlerine yürüdü. Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekilleri Murat Çepni, Garo Paylan, Serpil Kemalbay, Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz, avukatlar ve İzmir Öğrenci Dayanışması’ndan öğrenciler bayrağın LGBTİ+ bayrağı olduğunu, herhangi bir suç unsuru taşımadığını söylese de polis ısrarla bayrağı almak istedi. Avukatlara, “LGBTİ+ bayrağı diye bir şey yok” da dedi.

Gökkuşağı bayrağı açan iki kişi bayrakları çantalarına koyup alandan uzaklaştıktan sonra polisler takip etti. Çantalarındaki gökkuşağı bayraklarına el koydu. Bu arada bir kadının çantasını erkek polis aradı.

Öte yandan polis, Gündoğdu Meydan’da da saldırdı. Çok sayıda kişi burada da gözaltına alındı.

Alsancak'ta yaşayanlar ve esnaf ise alkış ve ıslıklarla polisin öğrencilere tavrını protesto etti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
nefret