12/03/2021 | Yazar: Kaos GL

İzmir Bornova’da bir süredir kendisine ulaşılamayan trans kadın Miraş Güneş’in kafasına vurularak öldürüldüğü açığa çıktı. Komşuları, “En kısa zamanda olay çözülsün” diyor.

İzmir’de trans kadın öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) bildirdiğine göre İzmir Bornova’da yaşayan trans kadın Miraş Güneş’e bir süredir ulaşılamıyordu. Kendi oturduğu evin yine Güneş’e ait bir üst katından kötü kokular gelmesi üzerine yakınları daireye girdi ve Güneş’in öldürüldüğü, bir battaniyeye sarılarak çekyat içerisine konulduğu açığa çıktı.

İlk belirlemelere göre, Güneş’in sert cisimle başına vurulduğu ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi.

Bir süredir kendisine ulaşılamayan Miraş Güneş’in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Yakınlarının 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Güneş’in kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturma başlattı. Ekipler, Güneş’in yakınlarının ifadesine başvururken, ayrıca evin çevresinde bulunan güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Güneş’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Güneş’in komşuları DHA muhabirine konuşarak üzüntülerini belirtti. Bir komşusu Güneş’le en son 18 Şubat’ta görüştüğünü, Güneş’in kendisini Kandil için aradığını söylerken başka bir komşusu “En kısa zamanda bu olayın kim ya da kimler tarafından yapıldıysa çözülmesini isterim” dedi.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam