19/01/2024 | Yazar: Kaos GL

20 Kasım Platformu, 2024 yılından itibaren mücadele alanlarına “20 Kasım Trans+ İnisiyatifi” ismiyle geri “döndüğünü” duyurdu.

“İzmir’de trans+’ların güvenle bulunacağı bir alan yaratmak istiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2018 yılından bu yana İzmir’deki LGBTİ+ ve feminist topluluklar, trans+ cinayetlerine karşı ortak bir ses yükseltmek için 20 Kasım Platformu’nda bir araya geliyordu. Platform, 2023 yılı öncesi eylemsellikler ve basın açıklamalarını göz önünde bulundurarak 2024 yılı itibariyle trans+’ların karar verici olduğu bir inisiyatif olarak yola devam edeceğini duyurdu.

20 Kasım Trans+ İnisiyatifi, bu karara giden süreci şöyle paylaştı:

“20 Kasım Platformu, 2023 yılına kadar gerçekleştirilen eylemsellikler ve basın açıklamalarında zaman zaman trans+'ların varlığını ve görünürlüğünü gözetemedi. İzmir yerelindeki trans+’lara alan açmakta başarılı olamadı. Bu olumsuzluklara karşın birçok toplantı alındı ve 20 Kasım Platformu’nun trans+ özörgütlenmesine dönüşme ihtiyacı olduğu ve bu dönüşümün herkesin esenliği ve selametine en uygun tavır olacağı ortak kanısına varıldı.

Bu dönüşüm için öncelikle platformun, platform yöntemli yapılanmasını geride bırakıp bir öz örgüt inisiyatifine evrilmesi gerektiği fikrinde uzlaşıldı. Bu küçük adımlar sonrasında yeni yöntem ve politikalarıyla, yalnızca trans+’ların katılımlarına açık olacak şekilde, geçmişte platformun bileşenleri olan diğer yapılanmalardan ayrılmış, yeni logosu ve yeni ismiyle aranıza ‘dönme’nin özellikle İzmir yerelinde yaşayan trans+'lar için önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. 2024 yılından itibaren ‘20 Kasım Trans+ İnisiyatifi’ olarak mücadele alanlarımıza geri ‘döndüğümüzü’ duyuruyoruz!

İzmir’in tek trans+ öz örgütlenmesi olarak yapmak istediklerimiz çok fazla. En çok istediğimiz şey İzmir’de bulunan trans+’ların güvenle sosyalleşebileceği ve örgütlenebileceği bir alan yaratmak. Bununla birlikte trans+’lara yönelik şiddet ve trans+ cinayetlerine karşı mücadele etmek en önemli motivasyonumuz! Bu motivasyonumuzu ve gücümüzü Bornova Sokak’taki seks işçisi trans+’lardan alıyoruz. Bu yolda adım attığımız için çok mutluyuz. Henüz bebek adımları atıyor olsak da hedefimiz sağlam ve güvenilir bir örgüt altyapısı oluşturmak. Hak kazanımlarımız için örgütlenme yolunda en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri dayanışmamızı güçlendirmeniz ve bize olan destekleriniz.”

20 Kasım Trans+ İnisiyatifi’ne 20kasimtransinisiyatifi@gmail.com adresinden e-posta ile ulaşabilirsiniz. İnisiyatifin Twitter (X) sayfasını buradan, Instagram sayfasını ise şuradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı
İstihdam