14/06/2024 | Yazar: Kaos GL

İzmir Direnişin Renkleri sosyal medya hesaplarından Yağmahan’ın tahliyesini “Uydurma gerekçelerle tutuklanan arkadaşlarımız özgür” diyerek duyurdu.

İzmir’de Van eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Direnişin Renkleri üyesi Selman Yağmahan tahliye edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir’de Van protestolarına katıldığı gerekçesiyle 19 kişi 15 Mayıs’ta gözaltına alınan ve 3 gün gözaltında tutulduktan sonra 18 Mayıs’ta hakkında tutuklama kararı verilen Direnişin Renkleri üyesi Selman Yağmahan tahliye edildi.

Direnişin Renkleri Selman Yağmahan’ın tahliyesini şöyle duyurdu:

“Selman arkadaşımız ve 8 tutsak özgür! Hukuksuzca ve uydurma gerekçelerle tutuklanan arkadaşlarımız artık özgür!”

Ne olmuştu?

İzmir’de Van eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aralarında İzmir Direnişin Renkleri üyesi Selman Yağmahan’ın da olduğu 19 kişi 15 Mayıs’ta gözaltına alınmıştı.

Direnişin Renkleri, gözaltıların ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“İzmir'de aralarında Direnişin Renkleri'nden arkadaşımız Selman'ın da olduğu 19 kişi dün sabah Van eylemlerine katılmaları gerekçe gösterilerek ev baskını ile gözaltına alındı.

Van halkısının iradesini savundukları için gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın yanındayız.

LGBTİ+’lara, devrimcilere, Kürt halkına yönelik bu baskılar bizim mücadelemizi engelleyemez. Kayyum atayamadıkları Van halkının iradesini savunmak, ezilen her kesimle dayanışmayı sürdürmek suç değildir. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın!”


Etiketler: insan hakları, siyaset, dava
İstihdam