09/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin düzenlediği Feminist Buluşma, 10-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek.

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin düzenlediği Feminist Buluşma, 10-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek.

Buluşmada neler var?

Altı gün sürecek Feminist Buluşma’da film gösterimleri, paneller, sunumlar, takas pazarı ve çeşitli atölyeler yer alacak.

10 Mayıs Salı günü Sevim Korkmaz Dinç’in yürütücülüğünde “Feminist Dil ve Edebiyat” üzerine bir atölye* ile başlayacak olan buluşma haftası, aynı gün Medusa ve Şirin’in yürütücüsü oldukları Oyuncak Atölyesi* ile devam edecek.

11 Mayıs Çarşamba günü “Lesbiana: Paralel Bir Devrim” ve “Lezbiyen İntikamcılar Ateşi de Yutarlar” filmleri Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi 3. Kat'ta seyirciyle buluşacak.

12 Mayıs Perşembe günü Fidan Şenova "LBT Cinsel Sağlığı" üzerine; Şirin Ertuğrul ise “H.P.V. Nedir?” üzerine Metin Altıok Kültür Sanat Evi'nde birer sunum gerçekleştirecekler.

13 Mayıs Cuma günü Pembe Hayat KuirFest’in Kısa Film Seçkisi*  Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi 3. Kat'ta seyircisini bekliyor olacak.

14 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek iki ayrı panelin ilkinde, Lezbiyen Biseksüel Feministler ile örgütlenme deneyimleri üzerine konuşulacak; ikinci panelde ise İzmir yerelindeki farklı kadın örgütlerinden isimler “Şiddet ve Şiddete Karşı Mücadele” konusunu tartışmaya açacaklar.

Panellerin ardından Açelya Sakarya'nın yürütücülüğünü üstlendiği "Feminist Punk ve Asi Kızzzlar Hareketi" atölyesinde görseller, afişler, video ve fanzinlerle "Punk" tarihi anılacak. HouseJazz’da gerçekleştirilecek atölye, Sakarya'nın hazırladığı playlist eşliğinde partiye dönüşerek Cumartesi gününü noktalayacak.

“*” işareti bulunan atölyelerde katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, katılmak istediğiniz atölyelere başvuru yapmanız gerekiyor.

Feminist Dil ve Edebiyat Atölyesi için buradanOyuncak Atölyesi için buradan başvurabilirsiniz.

Buluşmayla ilgili ayrıntılı bilgi için Siyah Pembe Üçgen İzmir'in facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

*Etkinlik kapsamındaki tüm film gösterimleri Pembe Hayat KuirFest'in katkılarıyla gerçekleştirilecektir.

*Bu etkinlik, İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Gökkuşağı Projesi kapsamında gerçekleşmektedir.


Etiketler: kadın
İstihdam